9. Sınıf Tarih Konuları, lisenin ilk yılında herkesin görmek zorunda olduğu bir alandır. Şimdiki yazımızda 9. sınıf Tarih konuları hakkında size birkaç bilgi vereceğiz.
Biliyorsunuz 9. sınıf liseye ilk adım olarak biliniyor. 9. sınıf Tarih dersi için düzenli tekrar yaparak ve defter tutarak rahatlıkla konuları halledebilirsiniz. Ayrıca tutuğunuz notları saklayarak üniversite sınavına destek olmuş olabilirsiniz.
Şimdi 9. Sınıf Tarih Konuları (1. Dönem) konularına geçelim
1. Ünite: Tarih ve Zaman
|
2. Ünite: İnsanlığın İlk Dönemleri
|
3. Ünite: Orta Çağ’da Dünya
|
4. Ünite: İlk ve Orta Çağlarda Türk Dünyası
|
5. Ünite: İslam Medeniyetinin Doğuşu
|
6. Ünite: Türklerin İslamiyet’i Kabulü ve İlk Türk İslam Devletleri
|
Tablolardan da görüldüğü üzere 9. sınıf Tarih konuları 6 üniteden oluşmaktadır. Her ünitenin altında birçok alt başlık görünse de konular birbiriyle ilişkilidir. Çok fazla bilgi içerdiği için 9. sınıf Tarih konuları size biraz sıkıcı gelebilir. Bir de gelecekte sayısal öğrencisi olma gibi planınız varsa hiç çekilmez olabilir. Her ne kadar sıkıcı gelse de sizin sorumluluğunuzda olan bir ders ve ortalamanıza bir hayli etki ediyor. Lisenin başından beri yüksek ortalama yapmanız da sizi YKS' de yukarı çıkarıyor. Bu sebepten ötürü çalışmalarınızı eksiksiz bir şekilde yapmalısınız. Küçük notlar tutarsanız YKS sınavı için de faydasını görebilirsiniz.
9. sınıf Tarih konuları bloğumuzun sonuna geliyoruz, iyi çalışmalar dileriz.
9. SINIF DERS BLOGLARI
Diğer 9. Sınıf Ders Başlıklarına Aşağıdan ulaşabilirsiniz.
9-10. SINIF TARİH FULL TEKRAR | NOKTA ATIŞI BİLGİLER!
9. Sınıf ve 10. sınıf stratejik bilgiler verdiğimiz youtube videomuzu incelemeyi unutmayınız.
Sıkça Sorulan Sorular
Tarih, geçmişte yaşamış insanların, toplumların ya da devletlerin kültürel, coğrafi, ekonomik, sosyal, hukuksal ve dinsel yapılarını ve yaşayışlarını inceleyen bir bilim dalıdır. Tarihin bir bilim dalı olmasını sağlayan şey, onun geçmişi incelerken bilgi ve belgeye dayanması; neden ve sonuç ilişkisi gözetmesidir.
Özel Tarih Sadece bir devlet ya da milletin siyasi ekonomik ve kültürel tarihini inceler. Siyasi Tarih Uluslararası siyasi olayları savaşları barışları ve ittifakları inceler. Uygarlık Tarihi Bütün ulusların meydana getirdikleri uygarlık eserlerini kültür ve medeniyet ürünlerini inceler.
Tarih insanlığın sosyal ve siyasal konularda doğru karar vermesine yardımcı olur. Tarihin hisse, ibret ve öteki özellikleri önemlidir. Eskiden beri üzerinde durulan en büyük faydası, insanların gelecekte yapacakları için geçmişten ibret almaları yönüdür.