AYT Edebiyat Konulari
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 02 Eylül 2023
  • 2 dk. okuma süresi

2024 AYT Edebiyat konuları ve yıllara göre çıkan soru dağılımlarını incelediğimiz blog serimizde geçen yazımızla birlikte Sayısal alanı seçmiş öğrencilerin çözmesi gereken dersleri bitirmiştik. Şimdi ise sırada Eşit Ağırlık (TM) öğrencilerinin çözmesi gereken 11.sınıf AYT Edebiyat konuları ve 12.sınıf AYT Edebiyat konuları var. Sınava Eşit Ağırlıktan hazırlanan öğrenciler, 40 soruluk Edebiyat- Sosyal Bilimler- 1 ve 40 soruluk Matematik testlerini çözmesi gerekmektedir. Matematik dersinin konularını ve soru dağılımlarını sayfamızda bulabilirsiniz. AYT Edebiyat konuları ve AYT Edebiyat soru dağılımlarını incelediğimiz blogumuzu incelemeye geçebiliriz.

40 sorudan oluşan 2024 AYT Edebiyat konuları- Sosyal Bilimler- 1 testinin 24 sorusunu Edebiyat dersi oluşturmaktadır. Yani Sınavın neredeyse üçte birini oluşturmaktadır bu yüzden planlı ve düzenli çalışılması gereken bir ders. Konuları gerçek hayatta somut olarak yaşandığı için sizden sınavda çok mantık yürütmeniz beklenmez. AYT Edebiyat konuları 2024 kısmını iyi çalıştıysanız, bilginiz yeterliyse geriye sadece sınavda işaretlemek kalıyor. 

Tablomuzda 24 soruluk AYT Edebiyat konuları bölümünü incelemekle işe başlayabiliriz.

AYT Edebiyat Konuları 2024

ANLAM BİLGİSİ
DİL BİLGİSİ
GÜZEL SANATLAR VE EDEBİYAT
METİNLERİN SINIFLANDIRILMASI
ŞİİR BİLGİSİ 
EDEBİ SANATLAR
TÜRK EDEBİYATI DÖNEMLERİ
İSLAMİYET ÖNCESİ TÜRK EDEBİYATI VE GEÇİŞ DÖNEMİ 
HALK EDEBİYATI 
DİVAN EDEBİYATI
TANZİMAT EDEBİYATI
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATI
FECR-İ ATİ EDEBİYATI
MİLLİ EDEBİYAT
CUMHURİYET DÖNEMİ EDEBİYATI
EDEBİYAT AKIMLARI 
DÜNYA EDEBİYATI

AYT Edebiyat Konu tablosu bu şekilde. Aşağıda AYT Edebiyat konuları ile geçtiğimiz yıllarda kaç soru geldiğine göz atalım.

AYT Edebiyat Soru Dağılımı

YILLAR /

KONULAR

2022 2021 2020 2019 2018
Anlam Bilgisi 6 3 6 4 4
Dil Bilgisi - - - - -
Metinlerin Sınıflandırılması - - - - -
Şiir Bilgisi 3 2 3 3 3
Edebi Sanatlar 2 2 1 1 1
İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı ve Geçiş Dönemi 1 1 1 1 -
Halk Edebiyatı 1 2 2 2 1
Divan Edebiyatı 4 6 4 3 5
Tanzimat Edebiyatı 1 2 1 2 3
Servet-İ Fünun Ve Fecr-İ Ati Edebiyatı 1 1 2 1 1
Milli Edebiyat 1 1 1 1 1
Cumhuriyet Dönemi Edebiyatı 3 3 2 5 4
Edebiyat Akımları 1 1 1 1 1
SORU SAYISI 24 24 24 24 24

AYT Edebiyat konuları ile oluşan tablolar yukarıdaki gibidir. 2024 AYT Edebiyat konuları Son yıllarda bazı konulardan az veya hiç soru çıkmadığına dikkat etmiş olabilirsiniz. Bu konulardan önümüzdeki yıl çıkmaz deyip çalışmamazlık yapmayın. Sınavı hazırlayanlar, o konuda çok seçici bir soru bulup güzel bir eleme yapabilirler. Her konuya aynı önemi vermelisiniz. Tabii ki her yıl banko olan konular vardır bunlardan daha fazla test çözmek istiyor olabilirsiniz. Az soru çıkan konulara da çalıştığınız sürece problem yok. Herkese iyi çalışmalar. Bu arada YKS kategorimizdeki blog yazılarını okuyarak sınava daha hazırlıklı ve sınav hakkında daha bilgili olabilirsin.

AYT Edebiyat Konuları 2024

Sıkça Sorulan Sorular

AYT Edebiyat konuları bir kâğıda liste halinde yazın ve konuları sırayla çalışın. Bolca testler ve denemeler çözün. AYT Edebiyat deneme çözme sıklığınızı sınava kadar düzenli bir şekilde arttırın

AYT Edebiyat konuları sık tekrar isteyen konulardan oluştuğu için uzun periyotta sık tekrarlara süreklilik getirmek zor olacaktır. Ekim-kasım aylarında başlamanız doğru olacaktır.

Yapılacak hesaplamalarla hem AYT Matematik hem de AYT Edebiyat sorularının her birinin 1, 3 ham puan getireceği sonucuna varılabilir. AYT Sosyal ve AYT Fen bilimleri soruları ise 1, 4 puan değerine sahiptir

Bu tabii ki sizin çalışma şeklinize göre değişen bir durumdur. AYT Edebiyat dersi ezber odaklı bir ders olduğu için düzenli bir program ile ilerlediğiniz taktirde başarabilirsiniz.