dgs sayısal konuları
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 22 Ekim 2022
  • 1 dk. okuma süresi

DGS sınavının yarısını oluşturan DGS Sayısal konuları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu yazımız tam size göre. 

Ön lisansı bitirip lisans programlarına başlamak isteyen her kişinin girmekle yükümlü olduğu Dikey Geçiş Sınavı yılda bir kez yaz aylarında yapılır. Türkçe ve Matematik testi olmak üzere iki testten toplamda 120 sorudan oluşmaktadır. DGS Sayısal konuları bu yüzden çok önemlidir. Verimli çalışıp sınavda iyi yaptığınız takdirde sınavın yarısı iyi geçmiş oluyor ve geriye sadece Türkçe testi kalıyor. DGS Türkçe konularını da merak ediyorsanız sitemize göz atabilirsiniz. Şimdi sırada DGS Sayısal konuları tablomuz var. 

DGS Sayısal Konuları (Matematik-Geometri)

Temel Kavramlar
Ardışık Sayılar
Sayı Basamakları
Dört İşlem
Bölme-Bölünebilme
Asal Sayılar
EBOB-EKOK
Faktöriyel
Taban Aritmetiği
Basit Eşitsizlikler
Mutlak Değer
Rasyonel Sayılar
Üslü Sayılar
Köklü Sayılar
Oran-Orantı 
Çarpanlara Ayırma
Denklem Çözme 
Problemler
Kümeler
Fonksiyonlar
Sayı Dizileri 
Permütasyon
Kombinasyon 
Olasılık
Modüler Aritmetik
Grafik Tablo
Açılar 
Üçgenler 
Dörtgenler
Çokgenler 
Çember - Daire
Katı Cisimler
Analitik Geometri
Sayısal Mantık

DGS Sayısal konuları tablosunda görüldüğü üzere Matematik konuları dışında Geometri ve Sayısal Mantık soruları da bulunuyor sınavda. Bu iki ayrı dersten 15-20 soru çıkıyor her sınav. Bu yüzden DGS Sayısal konuları çalışması yaparken bu iki dersi kesinlikle atlamamalısınız. Eğer yüksek bir hedefiniz varsa bu dersler testin en a %20' sini oluşturmakta. Her Matematik sınavına hazırlanırken olduğu gibi DGS Sayısal konuları içinden çıkacak Matematik testi içinde elbette bol bol soru çözmelisiniz. Matematikte ne kadar pratik yapılırsa o kadar ilerleyebilirsiniz. Yanlış yaptığınız soruların analizi de sizin ilerlemenizde çok büyük bir rol oynayacaktır. DGS Sayısal konuları ve birkaç bilgi verdiğimiz yazımız bu şekildeydi herkese iyi çalışmalar.

Sıkça Sorulan Sorular

DGS Sayısal konuları, Matematik, Geometri ve Sayısal Mantık derslerini içermektedir. 

Eğer yüksek bir hedefiniz varsa sadece DGS Sayısal konuları içerisinden çıkacak soruları yapmanız size yeterli olmayacaktır. Hedefiniz doğrultusunda sadece sayısal çözmek yeterli oluyorsa çözebilirsiniz. Bu tamamen size kalmış bir durum.