LGS Matematik Konuları 2024
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 25 Ağustos 2023
  • 1 dk. okuma süresi

LGS Matematik konuları 2024 nedir? LGS' de Matematikten kaç soru var? LGS Matematik konuları 2024 nasıl çalışır? vb. sorularınızın tüm cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Matematik, ilkokul 1. sınıftan lisenin ilk iki yılına kadar her öğrencinin görmek zorunda olduğu en temel derslerden biridir. Liseye geçerken girilen LGS sınavında ise en temel şeylerin başında LGS Matematik konuları 2024 gelmektedir. Sınavda LGS Matematik konuları 2024 içerisinden 20 soru çıkmaktadır. O halde çok uzatmadan LGS Matematik konuları 2024 tablomuzu inceleyebiliriz.

LGS Matematik Konuları 2024

Çarpanlar ve Katlar
Üslü İfadeler
Kareköklü İfadeler
Veri Analizi 
Olasılık
Cebirsel İfadeler
Doğrusal Denklemler
Eşitsizlikler
Üçgenler
Eşlik Benzerlik
Dönüşüm Geometrisi
Geometrik Cisimler

LGS Matematik konuları 2024 tablomuz bu şekildeydi. Peki tablodaki konulara nasıl çalışmalısınız? Gelin size LGS Matematik konuları 2024 için çalışma önerileri verelim.

1- İlk olarak LGS Matematik konuları 2024 çizelgesi çıkarabilirsiniz. Konuların neler olduğunu görmek ve her çalıştığınız konu ardından yanına o konu bitti diye işaret bırakmanız sizin LGS Matematik konuları 2024 iletmenizi gösterecektir.

2- LGS Matematik konuları 2024 çalışmasını yaptıktan sonra kaynaklardan bol bol soru çözmelisiniz. Çözeceğiniz her bir soru sınavda rakiplerinizle aranızı açmanızda önemli bir rol oynayacaktır.

3- LGS Matematik konuları 2024 bitirdiniz diyelim. Bundan sonraki süreçte yapacağınız şeyler yanlışlarınıza odaklanmak olacak. Denemelerde yaptığınız yanlışları sakin kafayla tekrar çözmeye çalışın. Yine yapamıyorsanız o konu hakkında eksiğiniz olabilir. Tekrar o konuya göz gezdirebilirsiniz. Bu şekilde kusursuza yaklaşabilirsiniz.

LGS Matematik konuları 2024 ve çalışma şekli hakkında bilgiler bu kadardı. Daha fazlası için sitemize göz atabilirsiniz.

VERİMLİ ÇALIŞMAK İSTİYORSUNUZ FAKAT ÇALIŞAMIYOR MUSUNUZ? BU VİDEO TAM SİZE GÖRE.

 
LGS Matematik Konuları 2024

Sıkça Sorulan Sorular

LGS Matematik konuları 2024 toplamda 6 ünite altında bir araya gelmektedir. 

LGS Matematik için genel olarak zor denilmektedir. Fakat herkes için geçerli değildir. Düzenli ve gerçekçi çalışan herkes üstesinden gelebilir.