TYT Biyoloji Konuları 2024
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 02 Eylül 2023
  • 2 dk. okuma süresi

TYT Biyoloji konuları 2024 yılının Fen alanında tartışılmaz en kolay puan getiren dersidir. Birçok sözel öğrenci fen sorularına hiç bakmadığı için fen çözen sözel öğrencileri her zaman karlıdır. Bu nedenle yeni açıklanan TYT Biyoloji konuları hakkında hazırladığımız bloğumuzu inceleyip ders programınızı oluşturmanız gerekir. Eğitim sistemi öğrencileri ezber yapmaya ittiği için öğrenciler biraz daha rahat çalışabiliyorlar. Rahat çalıştıkları için de TYT Biyoloji konuları genel olarak seviliyor. Bazı öğrencilerin ise "Biyoloji nasıl sayısal ders? Sayısal hiçbir şey yok!" dediğini duyuyoruz. Biyolojinin sayısal ders olmasının sebebi bilimsel verileri inceleyerek, bununla birlikte sizin yorumlama gücünüzü ölçmesi olabilir. Ya da ele aldığı konular diğer sayısal derslerle iş birliği içinde olduğundan dolayı da sayısal derslerle bir tutuluyor denilebilir.

Biyoloji sayısal mı? Değil mi? Tartışması bir yana dursun gelin hep birlikte TYT Biyoloji konuları 2024 tablosunu incelemeye başlayalım.

TYT Biyoloji Konuları 2024

Canlıların Ortak Özellikleri
Canlıların Temel Bileşenleri
Hücre ve Organelleri
Hücre Zarından Madde Geçişi
Canlıların Sınıflandırılması
Mitoz ve Eşeysiz Üreme
Mayoz ve Eşeyli Üreme
Kalıtım
Ekosistem Ekolojisi
Güncel Çevre Sorunları

Güncel TYT biyoloji konuları 2024 üstteki şekildedir. TYT biyoloji genel olarak sözel konulardan oluşmaktadır. Bol tekrar ve soru çözümü ile rahatlıkla halledebilecek bir derstir. Alttaki tabloda TYT Biyoloji Soru Dağılımları hakkında hazırladığımız tablomuza ulaşabilirsiniz.

TYT Sınavında Kaç Soru Var?

TYT Biyoloji konuları başlığının altında TYT sınavında kaç soru var başlığı olmazsa olmazdı. YKS sınavının TYT sınavı kısmında 9 ve 10. sınıf konularından sorumlu olursunuz ve toplamda 120 soru vardır TYT Soru dağılımı aşağıda verilmiştir. YKS ve koçluk hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz Milet Akademi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

  • Temel Matematik testi: 40 soru
  • Türkçe testi: 40 soru
  • Sosyal Bilimler testi: 20 soru
    • Tarih: 5 soru
    • Coğrafya: 5 soru
    • Felsefe: 5 soru
    • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 5 soru
  • Fen Bilimleri testi: 20 soru
    • Fizik: 7 soru
    • Kimya: 7 soru
    • Biyoloji: 6 soru

TYT Biyoloji Soru Dağılımları

YILLAR/KONULAR 2022 2021 2020 2019 2018
Canlıların Ortak Özellikleri 1 - - 1 -
Canlıların Temel Bileşenleri - 1 1 1 1
Hücre ve Organelleri 1 1 1 - -
Madde Geçişleri - - - - 1
Canlıların Sınıflandırılması 1 1 1 1 1
Hücre Bölünmeleri ve Üreme 1 1 1 1 1
Kalıtım 1 1 1 1 -
Ekosistem Ekoloji 1 1 1 1 1
Bitkiler Biyolojisi - - - - 1
SORU SAYISI 6 6 6 6 6

TYT Biyoloji Soru Dağılımları Soru dağılımları da bu şekildedir. Her sene soru çıkan konulara çalışırken mutlaka daha fazla önem vermenizi tavsiye ederim. Diğer TYT Konuları 2024 için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

Milet Akademi tarafından hazırlanan ve tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunulan TYT Biyoloji Özet PDF linkten ulaşabilirsiniz.

pdf
TYT Biyoloji Konuları 2024

TYT Biyoloji konuları ve YKS

Yüksek Öğretim Kurumları sınavının ilk oturumu olan TYT sınavı hakkında yazmış olduğumuz TYT Biyoloji konuları 2024 başlıklı yazımız umarım sizler için faydalı olmuştur. YKS sınavı hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz Milet Akademi Blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Bu blog sayfasında TYT Biyoloji konuları dahil çoğu konuda bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Biyoloji çalışırken mutlaka sebep-sonuç ilişkisi kurabilmelisiniz. Özellikle ezberden kaçınmanızı tavsiye ederiz. Bolca yabancı terimlerin yer aldığı bir ders olan biyoloji ezber yerine bağdaştırmaya dayalı bir derstir. Yabancı terimleri kodlama sistemi ile daha kalıcı bir şekilde özümseyebilirsiniz. Bol tekrar ve bol soru çözümü ile hallolacaktır.

Biyoloji dersi müfredat olarak sayısal bir ders sayılsa da içerisinde oldukça sözel bilgi barındıran sayısal bir derstir.

  • Türkçe
  • Sosyal Bilimler
  • Temel Matematik
  • Fen Bilimleri

YKS sınavının TYT kısmında TYT Biyoloji konuları 2024'ün de yer aldığı Fen kısmında (Fizik 7, Kimya 7, Biyoloji 6) olarak toplamda 20 soru bulunur.

TYT Biyoloji konuları 2024, 9 ve 10. sınıfta görmüş olduğunuz konulardan oluşmaktadır.