Açık Lise Sınavları Online mı? 2023
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 01 Eylül 2023
  • 2 dk. okuma süresi

Bu yazımızda Açık lise sınavları online mı? 2023 sorusunu sizler için yanıtladık. MEB takvimine göre açık lise sınavı aralık ayında gerçekleşiyor. Sınavlara katılacak adaylar ise AÖL sınavlarının nasıl olacağını sorguluyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 1. dönem açık lise sınavı için geri sayım başladı. 

Açık Lise sınavı yaklaşırken, AÖL sınavları online mı olacak sorusunun yanıtı merak konusu. MEB'in yayınladığı sınav takviminde AÖL sınavlarının nasıl yapılacağı sorusu yanıt buldu. Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem sınavlarına aralık ayında katılım sağlayacaklar. Peki Açık Lise Sınavları Online mı? 2023

Açıklamaya göre Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem sınavları yüzyüze uygulanacak.

 

MEB TAKVİM

Açık Lise Sınavları Online mı? 2023 

Milli Eğitim Bakanlığı' nın son açıklamalarına göre AÖL 1. dönem sınavı yüzyüze gerçekleşecek. Aynı zamanda açık liseye geçişin zorlaştırılacağı da söyleniyor.

AÇIK LİSE REHBERİ

Açık Lise Sınavı Nasıl oluyor? / Açık Lise Sınavları yüzyüze mi? 2023 

Açık Lise sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Her ders için toplamda 20 soru sorulmaktadır. 4 şıklı olarak sorulan soruların her birinin puanı 5 puandır. Toplamda 100 puan alınabilinen ders sınavlarında 45 puanı almak yeterlidir. Yani kısaca 9 soruyu doğru cevaplarsanız o dersten başarılı sayılırsınız.

Bir Dönemde En Fazla Kaç Sınava Katılabilirim

Bir dönem için en fazla seçilebilecek ders kredisi toplamı 35 tir. En fazla 35 kredilik ders seçebilirsiniz ve bu seçtiğiniz derslerin sınavına girebilirsiniz.

AÇIK LİSE SINAV

Açık Lise Sınavı

Açık Lise sınav soruları örgün eğitim sınavlarına göre biraz daha kolaydır. Bunun sebebi Açık Öğretim Lisesinin çıkış noktasının zaten sonradan okuma yazma öğrenmiş ya da belli sebeplerden dolayı Lise Eğitimini tamamlayamamış kişilere ikinci bir şans vererek Açıktan Liseyi tamamlamalarına olanak sağlamaktır. Bu nedenle örgün eğitimden açık öğretime geçiş yapan bir öğrenci için Açık Lise Sınavları genelde daha kolaydır. Sınav içeriğinde her ders için toplamda 20 soru sorulmaktadır. 4 şıklı olarak sorulan soruların her birinin puanı 5 puandır. Toplamda 100 puan alınabilinen ders sınavlarında 45 puanı almak dersi geçmeniz için yeterli olacaktır.

 

Sıkça Sorulan Sorular

Milli Eğitim Bakanlığı' nın veri takvimine göre AÖL 1. dönem sınavı online olarak gerçekleşecektir. Sınav Aralık ayında olacak olup tam tarihi henüz belli değildir.

Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem sınavlarına aralık ayında katılım sağlayacaklar.

Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi 170' dir. Örgün eğitimden ara sınıftan gelen öğrenciler, örgünde başardığı derslerin, meslek dersleri hariç kredilerini almaktadırlar.