Milet YKS Atlas

LGS Puan Hesaplama 2024

LGS puan hesaplama sayfamıza denemelerde yaptığınız tüm netlerinizi girerek gerçek LGS yüzdelik diliminizi Hesaplayabilirsiniz.

LGS Puan Hesaplama

Doğru Yanlış Net
Türkçe (20)
0
T.C. İnk. Tarihi (10)
0
Din Kül. ve Ahlak Bil. (10)
0
Yabancı Dil (10)
0
Matematik (20)
0
Fen Bilimleri (20)
0

Sonuçlar

LGS Puanı Yüzdelik Dilim
2022 2021 2020 2019
- - - - -
LGS Puan Hesaplama

LGS Sınavı Nedir?

Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirme için her yıl düzenli olarak MEB tarafından yapılan merkezi bir sınavdır. Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumlarına öğrencileri seçme işlemi Merkezi Yerleştirme ve Yerel yerleştirme olmak üzere iki yerleştirme ile yapmaktadır.

LGS'de hangi derslerden kaç soru var?

LGS'nin ilk oturumudaki sözel kısmında Türkçe dersinden 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10 soru ve Yabancı Dil dersinden de 10 soru olmak üzere toplamda 50 soru sorulacaktır. İkinci oturum olan sayısal kısımda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinin her birinden 20'şer soru olmak üzere adaylara toplamda 40 soru sorulacaktır. Böylece her iki oturumda adaylara sorulacak toplam soru sayısı 90 olacaktır.

LGS puan hesaplama nasıl yapılıyor?

Bir öğrencinin ham puanını hesaplamak için doğru sayısından yanlış sayısının üçte biri çıkarılır. LGS puan hesaplama 2024 sayfamızda puanınızı hesaplarken her sorunun puanı aynı kabul ediliyor fakat gerçek sınavda hesaplanırken her sorunun standart sapması oluyor ve buna göre durum değişkenlik gösterebiliyor. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir. Her bir alt testin standart sapması, ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanır. Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı , o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir. LGS Puanı Hesaplama sayfamızda tüm bu işlemleri sizin için arka planda yapıyoruz ve size sadece netlerinizi girmek kalıyor.

LGS'de derslerin katsayısı kaçtır?

LGS derslerinin katsayıları şu şekildedir: Türkçe 4, Matematik 4 , Fen Bilimleri 4, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1, Yabancı Dil 1

LGS Sınavının Kapsamı Nedir?

8’inci sınıf öğretim programlarında yer alan kazanımlar esas alınacak şekilde adayların okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçen sorular LGS sınavında adaylara sorulmaktadır.

Merkezi Yerleştirme ve Yerel Yerleştirme Nedir?

Merkezi yerleştirme, öğrenci alımı yapan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihler esas alınarak yapılan yerleştirme türüdür. Yerel yerleştirme, ortaöğretim kayıt alanları dikkate alınarak öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam ve devamsızlık şartları ile yapılan yerleştirme türüdür.

LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?

LGS puan hesaplama yaparken 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. LGS’de her bir derse ait testlerde sınava giren adayın yanlış cevapladığı soru sayısının üçte biri, ilgili teste ait doğru sayısından çıkarılır. Bu hesaplama ile adayın ham puanı hesaplanır.