ales türkçe konuları
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 18 Ekim 2022
  • 1 dk. okuma süresi

Ales türkçe konuları ve daha fazlası hakkında öğrenmek istediğiniz her şey şimdiki yazımızda olacak. 

Ales türkçe konuları içerisinden her sınavda 50 soru gelmektedir. Ales'te size verilen 150 dakika içerisinde Matematik testiyle beraber Türkçe testini yapmanız istenir. Matematikte olduğu gibi Ales türkçe konuları da farklı derslerden soru içermektedir. Bu dersin ismi Sözel Mantıktır. 50 sorunun sorulduğu Türkçe testinde yaklaşık olarak 8-10 soru bu dersten gelmektedir. Geri kalan sorular Ales türkçe konuları ve paragraftan oluşmaktadır. Şimdi çok uzatmadan Ales türkçe konuları hakkındaki tablomuza geçelim.

Ales Türkçe Konuları

Sözcükte Anlam
Cümlede Anlam
Anlatım Biçimleri
Paragraf
Anlatım Bozuklukları

Yukarıda bahsettiğimiz gibi Türkçe testinin bir diğer dersi olan Sözel Mantık konuları da şu şekildedir.

Ales Türkçe Konuları (Sözel Mantık)

Şifreleme, Şifre Çözümleme
Sözel Akıl Yürütme
Sözel Zekaya Dayalı Problem Çözme

Evet tablolarımız bu şekildeydi. Ales türkçe konuları için çalışma yaparken yapmanız gerekenler için birkaç öneri:

1- Ales türkçe konuları sözel konular olduğu için sizden biraz bilgiyi aklınızda tutmanızı isteyecektir. Ezber yapın demiyoruz. Ales türkçe konuları mantığını kavramınızı istiyoruz. Bu şekilde daha fazla soru yapabilirsiniz.

2- Ales türkçe konuları içinden çıkmış geçmiş soruları çözerek deneyim elde edebilirsiniz.

3- Deneme çözüp yanlış analizi yaparsanız her bir sınavda başarınızı arttırmanız mümkün. Yanlışların üstüne gitmeyip eksik kalan yerler eksik kalmaya devam ederse sınavda yanlış yapma ihtimaliniz daha da artacaktır.

Ales türkçe konuları ve sınavda daha iyi sonuç elde etmeniz için verdiğimiz bilgiler bu kadardı. Diğer merak ettikleriniz için sitemize göz atabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Yukarıda bahsettiğimiz gibi Ales türkçe konuları için çalışma yaparken ezber değil konuların mantığını kavramalısınız. Ardından bol bol pratik yapıp eksiklerinizi gidermelisiniz.