Arjantin asgari ücreti
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 23 Şubat 2023
  • 4 dk. okuma süresi

2023 Arjantin asgari ücreti ne kadar oldu diyerek meraklanan yurt dışı hayali olan insanlar için bu blog yazısını yazmaya karar verdik. Sizlere Arjantin asgari ücreti ne kadar sorusunun cevabını vermeye çalışacağız. Diğer yandan ise Arjantin asgari ücreti ile geçinilir mi sorusunun cevabını aktaracağız. Bu blog yazısında Arjantin market fiyatları, Arjantin ev kiraları, Arjantin araba fiyatları hakkında da fiyat bilgisine sahip olacaksınız.

Arjantin Nasıl Bir Ülke?

Arjantin, Güney Amerika kıtasının güneyinde yer alan bir ülkedir. Toplam yüzölçümü 2.791.810 kilometrekare ile dünyanın en büyük sekizinci ülkesi ve Güney Amerika'da ikinci büyük ülkedir. Komşuları arasında Bolivya, Paraguay, Brezilya, Şili ve Uruguay bulunmaktadır. Drake Boğazı, And Dağları ve Atlas Okyanusu tarafından çevrelenir. Arjantin, zengin yer altı kaynakları ve tarımsal faaliyetleri sayesinde dünyanın en zengin ülkelerinden biri haline gelmiştir. İtalyan ve İspanyol göçmenlerin yoğun olduğu bir göç merkezi olarak bilinir. Bu nedenle, Arjantin'in nüfusunun yaklaşık %90'ı İtalyan ve İspanyol kökenlidir. Arjantin, başkanlık sistemiyle yönetilen demokratik, laik ve federal bir anayasal cumhuriyettir. Ülkenin fiilen resmi dili İspanyolcadır ve nüfusun %97'si İspanyolca konuşur. Arjantin, İnsani Gelişme Endeksi'ne göre dünya genelinde 47.sırada ve Latin Amerika'da Şili'den sonra 2.sırada yer almaktadır. Güney Amerika'nın 2., Latin Amerika'nın 3.büyük ekonomisine sahiptir ve Mercosur, CELAC, OAS ve G-20 gibi topluluklara üyedir. Bilimsel kapasitesi ve büyük ekonomisi nedeniyle bölgesel bir güç olarak kabul edilir.

Arjantin Asgari Ücreti Ne Kadar?

2023 Arjantin asgari ücreti 36.000 Arjantin pesosu, yani yaklaşık 300 ABD doları veya 5181 Türk lirasıdır. Türkiye'deki asgari ücretin 4250 TL olduğu düşünülürse, Arjantin'deki asgari ücreti daha yüksek olduğu görülebilir. Ancak her iki ülkede de asgari ücret, yeterli bir yaşam standardı sağlamak için yetersizdir ve bu durum dünya genelinde birçok ülkede de benzer şekilde devam etmektedir.

Arjantin'de Asgari Ücretle Geçim Sağlanabilir mi?

Gerçekten de bu sorunun cevabı oldukça karmaşıktır. Yukarıda belirttiğimiz gibi 2023 Arjantin asgari ücreti düzeyi oldukça düşüktür ve ülkede yaşayan vatandaşlar için geçim sıkıntısı yaratabilir. Özellikle asgari ücretle geçinen vatandaşlar için konut ve gıda giderleri yüksek olduğundan, hayat standartları oldukça düşük olabilir. Ancak bunun yanı sıra Arjantin halkının birçok insana kucak açtığı, misafirperver olduğu da bilinmektedir. Ayrıca ülkede turizm sektörü oldukça gelişmiştir ve turistlerin hayat standartları, ülkede yaşayan vatandaşların hayat standartlarından daha yüksek olabilir. Sonuç olarak, Arjantin asgari ücret düzeyi ile geçim sağlamak oldukça zordur. Ancak ülkenin doğal güzellikleri, turistik yerleri ve insanlarının misafirperverliği de göz önüne alındığında, ülkeye turistik bir seyahat için gitmek her zaman mümkündür.

Arjantin Yaşam Fiyatları

2023 Arjantin asgari ücreti hakkında bilgi vermişken Arjantin genel yaşam giderleri hakkında da bilgi vermek istedik. Arjantin, Latin Amerika'nın en büyük ekonomilerinden biri olmasına rağmen son yıllarda ekonomik bir duraklama yaşamıştır. Bu nedenle, ülkenin genel yaşam giderleri de diğer ülkelere göre biraz daha yüksek olabilir. Arjantin'de yaşamak için en büyük giderlerden biri konut maliyetidir. Bu maliyet büyük şehirlerde daha da yüksek olabilir. Ancak, daha küçük şehirlerde daha uygun fiyatlı seçenekler bulabilirsiniz. Arjantin'deki günlük temel ihtiyaçlar da diğer ülkelerle karşılaştırıldığında makul bir seviyededir. Örneğin, temel gıda ürünleri ve kişisel bakım ürünleri genellikle uygun fiyatlarda bulunabilir. Ülkede toplu taşıma seçenekleri oldukça gelişmiştir ve genellikle ucuzdur. Ancak, özel taşıma araçları veya taksi gibi seçenekler, diğer ülkelere göre biraz daha pahalı olabilir. Elektrik, su ve doğal gaz gibi temel hizmetler de uygun fiyatlıdır. Arjantin, dünyanın en iyi sağlık hizmetlerinden birine sahiptir ve herkesin yararlanabileceği bir halk sağlık sistemi vardır. Bununla birlikte, özel sağlık hizmetleri de mevcuttur ve bu hizmetlerin maliyeti diğer ülkelerle karşılaştırıldığında daha düşüktür. Sonuç olarak, Arjantin'de yaşamak, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında uygun fiyatlı olabilir. Konut maliyetleri dışında, temel ihtiyaçlar ve hizmetler genellikle uygun fiyatlıdır.2023 Arjantin asgari ücreti alıyorsanız yine de şanslısınız çünkü ülkedeki işsizlik oranının yüksek olması, gelir elde etmekte zorlanabileceğiniz anlamına gelir. Diğer ülkelerin yaşam maliyetlerine bakmak isterseniz Milet Akademi Blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Arjantin’de Gıda Fiyatları 2023 (Euro)
Bir somun ekmek (250 gr) 1.12€
Bir düzine yumurta 1.53€
Bir kilo tavuk kanadı 4.09€
1 kilogram elma 1.52€
Bir litre süt 0.86€
1 kilo yerli peynir 6.77€
1 kilo marul 1.04€
1 kilo soğan 0.81€
1 Kilogram patates 0.69€
1 Kg domates 1.50€
1 Kg portakal 1.01€
1 Kg muz 1.35
Arjantin’de Ulaşım Fiyatları 2023 (Euro)
Bir gidişlik toplu taşıma bileti 0.26€
Standart taksi açılış ücreti 1.09€
Aylık toplu taşıma kartı 21.68€
Taksi ile bir saatlik yolculuk 5.42€
1 Km standart taksi ücreti 0.78€
Toyota Corolla 1.6l 97kW 25,192.76€
Volkswagen Golf 1.4 90 KW Trendline 27,051.62€
Arjantin’ de Kira Ücretleri 2023
Merkezde tek yatak odalı dairenin aylık kirası 246.81€
Banliyöde tek yatak odalı dairenin aylık kirası 182.85€
Merkezde 3 yatak odalı dairenin aylık kirası 483.76€
Banliyöde 3 yatak odalı dairenin aylık kirası 358.11€
Merkezde bir dairenin metrekare başına fiyatı 2,235.56€
Banliyöde bir dairenin metrekare başına fiyatı 1,864.62€

 

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Arjantin asgari ücreti 36.000 Arjantin pesosu, yani yaklaşık 300 ABD doları veya 5181 Türk lirasıdır.

Arjantin, Latin Amerika'nın en büyük ekonomilerinden biri olmasına rağmen son yıllarda ekonomik bir duraklama yaşamıştır. Bu nedenle, ülkenin genel yaşam giderleri de diğer ülkelere göre biraz daha yüksek olabilir. Arjantin'de yaşamak için en büyük giderlerden biri konut maliyetidir. Bu maliyet büyük şehirlerde daha da yüksek olabilir. Ancak, daha küçük şehirlerde daha uygun fiyatlı seçenekler bulabilirsiniz.

Merkezde tek yatak odalı dairenin aylık kirası 246.81€ iken banliyöde tek yatak odalı dairenin aylık kirası 182.85€ olabilmektedir. 

Arjantin asgari ücret düzeyi ile geçim sağlamak oldukça zordur. Ancak ülkenin doğal güzellikleri, turistik yerleri ve insanlarının misafirperverliği de göz önüne alındığında, ülkeye turistik bir seyahat için gitmek her zaman mümkündür.