AYT Din
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 24 Ağustos 2023
  • 2 dk. okuma süresi

YKS'de çıkan bütün derslerin konularını ve yıllar içinde çıkmış soru dağılımlarını incelediğimiz blog serimizin son dersi AYT Din Konuları  ile karşınızdayız.


Son dersimizin konusu AYT Din konuları. Sınava sözel alanından hazırlanan öğrenciler için Sosyal Bilimler-2 testinin içinde bulunmaktadır ve 6 sorudan oluşmaktadır. Alanınız ister sözel olsun isterse diğerlerinden biri olsun herkes TYT'dekini çözmek zorundadır. TYT'deki konular ve sorular biraz daha kolay olduğu söylenebilir. Bu da demek oluyor ki net arttırmanız için, daha iyi bir sıralama yapmanız için AYT Din Konuları ilaç gibi gelecektir.

Sizi çok bekletmeden AYT Din Konuları incelemeye başlayalım.

AYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları 2024

DÜNYA VE AHİRET
KUR'AN'A GÖRE HZ. MUHAMMED
KUR'AN'DA BAZI KAVRAMLAR
KUR'AN'DAN MESAJLAR
İNANÇLA İLGİLİ MESELELER
YAHUDİLİK VE HRİSTİYANLIK 
İSLAM VE BİLİM
ANADOLU'DA İSLAM
İSLAM DÜŞÜNCESİNDE TASAVVUFİ YORUMLAR
GÜNCEL DİNİ MESELELER
HİNT VE ÇİN DİNLERİ

Yukarıda göründüğü üzere AYT Din Konuları sayısı gayet az bir ders. Sorumluluğunuz gereği çalışıp bilgileri aklınızda tutarsanız hiç sıkıntı yaşamazsınız. Çünkü çok fazla yorum olmayan bir ders. Bildiğinizi işaretleyip hemen geçebilirsiniz. 

Şimdi AYT Din Konuları yıllara göre soru dağılımlarını inceleyelim.

AYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Soru Dağılımı

YILLAR /

KONULAR

2022 2021 2020 2019 2018
Allah, İnsan İlişkisi - 1 - - -
Dünya ve Ahiret - - - - -
Kur’an’a Göre Hz. Muhammed - - 1 1 2
Kur’an’da Bazı Kavramlar - 1 1 - 2
Kur’an’dan Mesajlar 1 - 1 1 1
İnançla İlgili Meseleler 1 1 1 - -
Yahudilik ve Hristiyanlık 1 - - - -
İslam ve Bilim 3 1 2 1 -
Anadolu’da İslam - 1 - - -
İslam Düşüncesinde Tasavvufi Yorumlar ve Mezhepler - 1 - 2 -
Güncel Dini Meseleler - - - - -
Hint ve Çin Dinleri - - - 1 1
SORU SAYISI 6 6 6 6 6

Tablodan da anlaşılacağı üzere AYT Din konuları her yıl her konudan soru çıkması muhtemel. Konulara göz gezdirip yeterince deneme çözmeniz yeterli olacaktır. Dinimiz gereği çoğu kişi az çok bilgiye sahiptir. Bu bilgiye sahip olanlar, deneme çözdükçe kavramlara karşı olan göz aşinalığı artacaktır. Böylece sınavda soru kaçırma oranınız düşecektir. Ayrıca çalışmakta veya kavramları aklınızda tutmakta zorlanıyorsanız diğer sözel derslerde de dediğimiz gibi kültürünüzü geliştirdiğinizi düşünebilirsiniz. Bu kavramların sadece sınav için değil günlük yaşantınızda da işe yarayabileceğini düşünebilirsiniz. Böylece aklınızda daha kolay bir şekilde yer etmiş olacaktır. Ayrıca TYT Din PDF özetimize bakıp eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz.

Diğer derslerin AYT Konularını ve soru dağılımlarını öğrenmek için sayfamıza göz atabilirsiniz. 

pdf

17 DAKİKADA DİN FULL TEKRAR! | ŞİFRELİ ÖZET

AYT Din Kültürü Konuları 2024 ve AYT Din Soru Dağılımı

Sıkça Sorulan Sorular

AYT' de Sosyal Bilimler-2 Testinde (Tarih/2 11 soru, Coğrafya/2 11 soru, Felsefe Grubu (Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Mantık) 12 soruDin Kültürü ve Ahlak Bilgisi ya da ek olarak Felsefe Grubu soruları) toplamda 40 soru vardır.

AYT sınavında sözel puan türünde Edebiyat dersinde 1 doğru; 3.0 puan, Tarih dersinde 1 doğru 2,802 puan, Coğrafya dersinde 1 doğru 3,33 puan ve Tarih 2 dersinde 1 doğru 2,91 puan, Coğrafya 2 dersinde 1 doğru 2,91 puan, Felsefe grubu 1 doğru 3.00 puan ve din Kültürü 1 doğru 3.33 puan değerine sahiptir.

AYT'de Din Kültürü vardır. Herkes çözmek zorunda değildir. Eğer dalınızın yükümlülüğündeyse çözmeniz gerekir.