bekçilik
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 18 Ocak 2023
  • 2 dk. okuma süresi

Bekçilik mesleği, bekçilik kanununun yeniden yürürlüğe girmesiyle birlikte ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları arasında popüler bir meslek haline geldi. Bekçi, İçişleri Bakanlığına bağlı bir şehir veya bölgenin güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve kolluk faaliyetlerini yürütmekle sorumlu olan, özel durumlar dışında akşam 10 ile sabah 6 saatleri arasında görev yapan bir kişidir. Bekçiler, polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetlerinin yardımcıları olarak görev yaparlar.

Bekçilik sınavına hazırlanan adaylar için, 2018-2022 yılları arasında yapılan tüm bekçilik sınavlarından çıkan sorular ve cevapları aşağıda verdiğimiz Bekçilik Sınavı Çıkmış Tüm Sorular PDF İndir adlı linkte bulabilirsiniz.. Bu linkteki Bekçilik Sınavı Çıkmış Tüm Sorular PDF İndir dosyasına tıklayarak soruları indirebilir ve çözebilirsiniz. Çıkmış soruları çözmek, belirlenen konularda hangi tür soruların çıkabileceğini gösterir ve soru tekniklerini geliştirmenize yardımcı olur. Böylelikle sınav anında ne yapacağınızı bilerek hazırlıklı olabilirsiniz. Konulara hakim olunca çıkmış soruları sadece strateji olarak kullanmak size büyük fayda sağlar.

Bekçilik Sınavı Çıkmış Tüm Sorular PDF İndir dosyası içindeki soruların benzerlerinden oluşan Bekçilik yazılı sınavı, 100 sorudan oluşur ve 120 dakika sürer. Sınavda 5 seçenekli çoktan seçmeli sorular yer alır. Adaylar ilkokul ve ortaokul düzeyinde Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ve Genel Kültür gibi konularda sorularla karşılaşacaklardır. Sınavda yanlış cevaplar doğru cevaplarınızı etkilemeyecektir. Başarılı olmak için en az 50 puan almanız gerekir.

Bekçilik sınavı dersleri ve soruları şu şekildedir: Türkçe 20 soru, Sosyal Bilgiler 15 soru, Fen Bilgisi 15 soru, Hayat Bilgisi 15 soru, Matematik 15 soru, Genel Kültür 20 soru. Konu dağılımları ise aşağıdaki tablolardaki gibidir.

 

Bekçilik Sınavı Türkçe Konuları ve Soru Dağılımları

Konular Soru Sayısı
Anlam Bilgisi 4
Deyim 1
Sebep-Sonuç 1
Atasözü 1
Paragrafta Anlam 8
Metin Oluşturma 1
Ses Bilgisi 1
Yazım Yanlışı 1
Noktalama İşaretleri 1
Sözcük Türleri 1
Toplam 20

Bekçilik Sınavı Fen Bilgisi Konuları ve Soru Dağılımları

Konular Soru Sayısı
Maddenin Halleri ve Özellikleri 3
Kuvvet 2
Işık-Ses 2
Kimyasal Değişim 2
Vücudumuzdaki Sistemler 2
Hücre ve Bölünmeler 1
İnsan ve Çevre 3
TOPLAM 15

Bekçilik Sınavı Sosyal Bilgiler Konuları ve Soru Dağılımları

Konular  Soru Sayısı
Türkiye’deki Bölgeler 2
Anayasa 1
Yer Şekilleri ve Mevsimler 2
Tarihi Olaylar 5
Atatürk İlkeleri 2
Dünyadaki Eserler 1
Mantık 1
Ekonomi 1
TOPLAM 15

Bekçilik Sınavı Matematik Konuları ve Soru Dağılımları

Konular  Soru Sayısı
Para Birimleri 3
Üslü Sayılar 1
Ondalık Sayılar 1
Geometri 1
Dört İşlem Önceliği 1
Kesirler 1
Sayı Problemleri 5
Grafik 1
Koordinat 1
TOPLAM 15

Bekçilik Sınavı Hayat Bilgisi Konuları ve Soru Dağılımları

Konular  Soru Sayısı
Görgü Kuralları 2
Atatürkçülük 2
Vatandaşlık 1
Yönler ve Haritalar 2
Kurumlar 2
Resmi ve Dini Bayramlar 1
Çevre ve Bilinçli İnsan 3
Kurumlar 2
TOPLAM 15

Bekçilik Sınavı Genel Kültür Konuları ve Soru Dağılımları

Konular  Soru Sayısı
Güncel 20

Başarı puanı, [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanır. Ayrıca bilginiz olsun ki yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez. Eğer sınavda hatalı sorular çıkarsa, o ilgili sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır. Yukarıda dediğimiz gibi Bekçilik Sınavı Çıkmış Tüm Sorular PDF İndir linkine tıklayarak tüm geçmiş sorulara ulaşabilirsiniz.