dgs mat konuları
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 22 Ekim 2022
  • 1 dk. okuma süresi

DGS sınavının yarısını oluşturan DGS Matematik konuları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu yazımız tam size göre. 

Ön lisansı bitirip lisans programlarına başlamak isteyen her kişinin girmekle yükümlü olduğu Dikey Geçiş Sınavı yılda bir kez yaz aylarında yapılır. Türkçe ve Matematik testi olmak üzere iki testten toplamda 120 sorudan oluşmaktadır. DGS Matematik konuları bu yüzden çok önemlidir. Verimli çalışıp sınavda iyi yaptığınız takdirde sınavın yarısı iyi geçmiş oluyor ve geriye sadece Türkçe testi kalıyor. DGS Türkçe konularını da merak ediyorsanız sitemize göz atabilirsiniz. Şimdi sırada DGS Matematik konuları tablomuz var. 

DGS Matematik Konuları

Temel Kavramlar
Ardışık Sayılar
Sayı Basamakları
Dört İşlem
Bölme-Bölünebilme
Asal Sayılar
EBOB-EKOK
Faktöriyel
Taban Aritmetiği
Basit Eşitsizlikler
Mutlak Değer
Rasyonel Sayılar
Üslü Sayılar
Köklü Sayılar
Oran-Orantı 
Çarpanlara Ayırma
Denklem Çözme 
Problemler
Kümeler
Fonksiyonlar
Sayı Dizileri 
Permütasyon
Kombinasyon 
Olasılık
Modüler Aritmetik
Grafik Tablo
Açılar 
Üçgenler 
Dörtgenler
Çokgenler 
Çember - Daire
Katı Cisimler
Analitik Geometri
Sayısal Mantık

DGS Matematik konuları tablosunda görüldüğü üzere Matematik konuları dışında Geometri ve Sayısal Mantık soruları da bulunuyor sınavda. Bu iki ayrı dersten 15-20 soru çıkıyor her sınav. Bu yüzden DGS Matematik konuları çalışması yaparken bu iki dersi kesinlikle atlamamalısınız. Eğer yüksek bir hedefiniz varsa bu dersler testin en a %20' sini oluşturmakta. Her Matematik sınavına hazırlanırken olduğu gibi DGS Matematik konuları içinden çıkacak Matematik testi içinde elbette bol bol soru çözmelisiniz. Matematikte ne kadar pratik yapılırsa o kadar ilerleye-bilirsiniz. Yanlış yaptığınız soruların analizi de sizin ilerlemenizde çok büyük bir rol oynayacaktır. 

Sıkça Sorulan Sorular

DGS Matematik konuları TYT  ile neredeyse aynı diyebiliriz. Sadece Modüler Aritmetik ve Taban Aritmetiği konusu TYT' de bulunmamaktadır.