dgs Türkçe konuları
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 22 Ekim 2022
  • 1 dk. okuma süresi

DGS Türkçe konuları hakkında bilgi sahibi olmak, Türkçe testinin kaç sorudan oluştuğunu öğrenmek istiyorsanız en doğru yerdesiniz. 

Ön lisans programından lisans programlarına geçmek isteyen adayların çalışması gerektiği iki dersten biridir DGS Türkçe konuları. Diğer test ise bilindiği üzere Matematiktir. Aşağıdaki butona tıklayarak Matematik konularına da göz atabilirsiniz. DGS Türkçe konuları içinden her sınavda 60 soru gelmektedir. DGS Türkçe konuları içinde ayrıca Sözel Mantık dersinin soruları da bulunmaktadır ve yaklaşık 10 soru 
çıkmaktadır. O halde DGS Türkçe konuları tablomuza geçebiliriz. 

DGS Türkçe Konuları

Sözcükte Anlam
Cümlede Anlam
Paragraf
Anlatım Bozuklukları
Sözel Mantık

DGS Türkçe konuları bu şekildedir. Tabloda görüldüğü üzere bir miktar paragraf ve sözel mantık sorusu sorulmaktadır. Bu da demek oluyor ki sadece dil bilgisi konularına çalışmak sizin için yeterli olmayabilir. Paragraf ve sözel mantık sorularına yapacağınız ayrı bir çalışma ve soru çözümü sınav için size katkı sağlayacaktır. Ayrıca diğer DGS Türkçe konuları için çalışma yaparken dikkatinizi bu konulara vermelisiniz. Çünkü sınavda küçük püf noktalardan soru gelebilir. Aynı zamanda DGS Türkçe konuları içindeki dil bilgisi için ezber yapmanıza gerek yok. Konunun mantığını öğrenirseniz hem aklınızdan kolay kolay çıkmaz hem de soruları daha kolay yapabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

DGS Türkçe konuları içerisinden 60 soru çıkmaktadır.

DGS Türkçe konuları tablosunda görüldüğü üzere sınavda paragraf sorusu çıkmaktadır. Her sınavda yaklaşık olarak 20-25 soru paragraf sorusundan gelmektedir.