KYK Yemek Saatleri
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 19 Ocak 2023
  • 1 dk. okuma süresi

KYK Yurtlarda Kaç Öğün Yemek Verilir?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün belirlediği yemek düzeni KYK'nın her yurdunda geçerlidir yalnızca çok ufak değişiklikler bulunmaktadır fakat genel düzen aynıdır. KYK' da konaklayan her öğrenci KYK'nın belirlediği KYK yemek saatleri standardına uymalıdır. KYK' da konaklayan her öğrenciye haftanın 7 günü sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemek hizmeti sunulmaktadır. KYK yurtlarında öğle yemeği çıkmamaktadır. Öğle yemeği için ister okulun yemekhanesine gidebilir ister dışardan yiyebilir isterseniz de dışardan yurda yemek söyleyebilirsiniz. KYK yemek saatleri her yurtta genel olarak aynıdır ve şu şekildedir.

KYK Yemek Saatleri 

KYK yemek saatleri dediğimizde cevap olarak öncelikle devletin tanımış olduğu fiyat listesinden bahsetmek istiyorum Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda kalan öğrencilere devlet, günlük 60 TL olacak şekilde aylık 1800 TL beslenme yardımı yapmaktadır. KYK'da kalan her öğrenci bu imkanlardan faydalanabilmektedir. KYK yemek saatleri ise şu şekildedir.

KYK yemek saatleri sabah kahvaltısı: Sabah 06,30 Öğlen 12,00 olarak belirlenmiştir.

KYK yemek saatleri hafta sonu sabah kahvaltısı: Sabah 06.30, öğlen 12,30 olarak belirlenmiştir.

KYK yemek saatleri akşam yemeği: Akşam 16,00 ve 22,30 arasındadır.

Hafta içi ve hafta sonu KYK yemek saatleri akşam yemeğinde saat değişikliği olmaz

 

Sıkça Sorulan Sorular

KYK yemekhanelerinde yurt fark etmeksizin günde 2 öğün olacak şekilde sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verilmektedir.

KYK yurtlarında günde 2 öğün olacak şekilde sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verilmektedir. Devletin belirlemiş olduğu günlük 60 TL harcama limiti ay olarak ise 1800 ile beslenme hakkınız bulunmaktadır. Bu ücretle KYK yemek saatlerinde yemekhaneye inerek devletin tanımış olduğu limitten faydalanarak beslenebilir isterseniz de üzerine para koyup ek gıdalar da alabilirsiniz.

KYK yurtlarına KYK yemek saatleri dışında canınız bir şey istediğinde veya karnınız acıktığında maalesef dışarıdan yemek söylemeniz yasaklanmıştır.

KYK yaz mevsiminde yaz okulu okuyanlar için bir yemek servisi yapmamaktadır.

KYK yurtlarında hafta sonu KYK yemek saatleri kuralları içerisinde yemekhaneden faydalanabilirsiniz.

KYK yurtlarında kalan öğrencilere ücretsiz yemek yeme hakkı tanınıyor. Başvuru yapmaya gerek yok, bu hak bütün öğrencilere tanınmış bir temel haktır.