MSÜ ÇIKMIŞ SORULAR
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 15 Şubat 2023
  • 1 dk. okuma süresi

MSÜ çıkmış sorular dosyalarına vermiş olduğumuz dosyalardan ulaşabilirsiniz. Eğer MSÜ sınavı hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz bu blog yazısını okuyarak faydalanabilirsiniz. MSÜ sınav soru ve cevapları herkesi merak ettirdiğinin farkındayım format olarak TYT sınavına benziyor dersek yanlış olmaz fakat soru yapıları TYT' den ayrılmasına sebep oluyor. Milli Savunma Üniversitesi giriş sınavı, askeri okula girişe ilk adımdır. Bu yüzden iyi bir puan almanız sizin diğer mülakatlarda öne geçmenize şans tanıyabilir. Milli Savunma Üniversitesi giriş sınavı, ülkenin geleceği için önemli bir rol oynayan gençlerin yetişmesine yardımcı olmak amacıyla tasarlandı. Bu sınav, adayların hayatın gerektirdiği değerlere ve becerilere sahip olup olmadıklarını ölçmek için çok önemlidir. Adaylar, sınava hazırlanırken çok çalışmalı ve MSÜ çıkmış sorular kısmına çalışmayı unutmamalıdırlar. MSÜ sınav soru ve cevapları çalışmak öğrencilere, soruları önceden görüp hazırlıklı olmalarını sağlayacaktır.,

MSÜ çıkmış sorular ile ilgili bir dosya hazırladık fakat ona gitmeden önce size şunu hatırlatmak istiyoruz. MSÜ' ye girebilmeniz için YKS sınavında da iyi bir derece yapmanız gerekmektedir. Bu yüzden önce MSÜ çıkmış sorular sayfamızı inceleyip daha sonra YKS Bilgilendirici Blog sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın. Sizlere subay ve astsubay olma yolunda başarılar dileriz. 

MSÜ Çıkmış Sorular

MSÜ çıkmış sorular dosyasını cihazınıza indirerek soruları önce kendiniz çözüp daha sonra kontrol etmek amaçlı cevaplarına bakabilirsiniz. Çalışmanızı yaptıktan sonra cevaplara bakıp yanlışlarınızı anlamanız MSÜ çıkmış sorular dosyasını kullanmanız daha sağlıklı ve verimli olacaktır. MSÜ çıkmış sorular dosyasına aşağıdaki MSÜ çıkmış sorular bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Sınava başvuran adaylar T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav sorularının tamamına 10 gün boyunca erişebilirler.

Harp Okulları sınavı için en fazla 20 yaşında (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu) olmak gereklidir, yaş sınırlaması bulunmaktadır.

Kara Harp Okulu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı olan erkek ve kadın subaylarını 5 yıl süren bir eğitim-öğretim süreci ile hazırlar, bu süre yabancı dil hazırlık sınıfı dahil edilir.

Erkek adaylar 1,67 metre, kadın adaylar 1,62 metre boyundan daha uzun olmalıdır.

Milli Savunma Üniversitesi öğrencileri, Harp Okullarında 4 yıl ve Astsubay Meslek Yüksekokullarında 2 yıl eğitim görürler. MSÜ mezunları, sivil üniversitelerden farklı olarak, mezun oldukları okul türüne göre subay veya astsubay diplomasını bölüm diplomaları ile alırlar.