Sınav Senesi Sosyal Medya
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 19 Ağustos 2022
  • 3 dk. okuma süresi

Sınav senesinde sosyal medya kullanımı hakkında, aklınızdaki tüm soru işaretlerinize bu yazımızda cevap bulabilirsiniz.

Sosyal Medya Kullanımı

Sınav senesinde sosyal medya kullanımına değinmeden önce sosyal medyanın günlük yaşamımıza nasıl etkisi olduğuna değinerek yazıya başlamak istiyorum, sınav senesinde ınstagram kullanımı sizce nasıl olmalı, KPSS sınavı sürecinde sosyal medya kullanımından uzak mı durulmalı ? Sınav sürecinde sosyal medya kullanımına geçmeden önce sosyal hayattaki etkilerinden bahsetmek istiyorum.

Sabah, yatağımızdan kalktığımız an ilk neyi merak ediyoruz? Saati mi, o gün yapmanız gereken işi mi yoksa sosyal medyayı mı merak ediyoruz?

Dürüst olmak gerekirse, akıllı telefonlar icat edilmeden önce gözlerimizi açtığımızda yaptığımız ilk iş yüzümüzü yıkamaktı, şimdilerde ise yaptığımız ilk iş önce sosyal medyadan gelen bildirimleri kontrol etmek, daha sonra yüzümüzü yıkamak oldu.

Sosyal medya uygulamaları hayatımızın bu kadar içine girmişken bizi nasıl etkiliyor olabilir hiç düşündük mü? Gözlerimizi gün doğumunda açtığımızdan, gece gözlerimizi yorgunluktan kapayasıya kadar sosyal medyadan ayrılamıyoruz, peki sosyal medya olmasa çok şey kaybeder miyiz ?

Dürüst olmak gerekirse kaybedecek şeylerimiz de olur, sosyal medyadan ne kadar uzak durursak sosyal medyaya karşı merak duygumuz da o derece artar, yasak olan şeyler her zaman daha cazip gelir bu yüzden tamamen ayrılmak yerine sınırlı bir şekilde kullanmak daha faydalı olacaktır.

Sosyal hayatımızda sosyal medya kullanımından bahsettik şimdi de sınav senesinde sosyal medya kullanımı nasıl olmalı biraz da ondan bahsedelim.

Sınav Senesi Sosyal Medya Kullanımı

Sınavlar ilkokuldan üniversiteye dek sürekli hayatımızın bir parçası olmakta, fakat bazı sınavlar sizin de kabul edeceğiniz üzere geleceğimizi yönlendirmekte büyük etkisi olan sınavlardır. Bu nedenle bu sınavlara hazırlık süreci diğer sınavlara oranla daha farklı bir çalışma ve hazırlanma gerektirir.

Sınav maratonuna başlarken çevremizden, birbirinden farklı sürekli fikirler, akıl vermeler gelmeye başlar. Bu süreçte önemli olan doğru olan fikirler ne? Onu bulabilmeniz çok önemli. Yasak olan şeyler her zaman insanın doğası gereği daha cazip gelmiştir. Peki siz kendinize yasak mı koyacaksınız yoksa sınırlandırma mı?

Sınav senesinde sosyal medya kullanımınız, eğer siz kendinizi yeterince sosyal medyadan uzak tutabilecekseniz kendinize sınırlandırma koymalısınız fakat derseniz ki "Ben ders çalışırken sürekli sosyal medyaya bakarım, reels videolarına beş dakika göz atıp çıkarım bir şey olmaz" bu sefer size tek tavsiyem sosyal medyadan sınav sürecinde uzaklaşmanız daha mantıklı olacaktır. Sınırlandırma koymak nedir peki, gün içinde kendinize sosyal medya için sınırlandırma koymalısınız ki ders çalışırken aklınıza sosyal medyadaki bildirimleriniz gelmesin, eğer hala gelecekse üstteki paragrafta ne yapmanız gerektiğini söylemiştik. Ders çalışırken ben sosyal medyayı merak etmem, kendime gün içerisinde sosyal medya için zaman ayırdığımdan dolayı ders çalışırken aklıma gelmez derseniz eğer, kendinizi sınırlamak gayet başarılı sonuçlar getirir.

"Başaramazsam sosyal medyayı kapatırım" düşüncesi aklınızda dolaştığını biliyorum fakat şöyle bir düşünceyi de hatırlatmak isterim, insana yasak olan şeyler her zaman daha cazip gelmektedir. Gün içinde zaten sosyal medya için zaman ayırıyorsanız kafanız rahat olsun fakat sosyal medya hesabınızda dikkat etmeniz gereken bir etmen var: takip ettiklerinize dikkat etmelisiniz. Kafanızı karıştıracak hesapları takip etmeniz sizin yararınıza olmayacaktır.

:D

Bu tarz hesapları takip ederseniz ders çalışmayı hatırlamak açısından faydalı olacaktır. Sosyal medyada gezindiniz, keyifli vakit geçirdiniz, ders çalışırken de rahatça derse odaklanın çünkü zaten elinizin altında istediğiniz şey mevcut fakat zamanı var yasak değil.

 

Sosyal medya kullanımı

Sınav Senesinde Instagram Kullanımı

Instagram kullanımı oldukça keyifli çok sosyal bir ortam, Instagram' da gezinirken zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor dolayısıyla zamanımızı çok öldürüyor, peki ne yapmalıyız sınav senesinde ınstagram kapatılmalı mı, yoksa sınav senesinde Instagram kullanımı yeterince aza mı indirgenmelidir ? Yüksek ihtimalle en sevdiğiniz, vakit geçirmekten en çok keyif aldığınız sosyal medya uygulaması Instagram fakat bu konuda sınırlandırmaya gitmekte fayda var.

KPSS Sürecinde Sosyal Medya

KPSS sınavı diğer sınavlardan bir tık farklı olan meslek sınavı diyebiliriz bu nedenle diğer sınavlar kadar KPSS de çok önemlidir. Bu nedenle her sınav hazırlığında olduğu gibi bu sınav süreci hazırlığında da sosyal medya kullanımını kontrollü yönetmemiz gerekir. KPSS sürecinde sosyal medya kullanımı sınırlandırılmalıdır. En önemli sınırlandırma da konu çalışma sürecinde olmalıdır. Tek odağımız konuları zihnimize yerleştirmek olmalıdır bu nedenle sosyal medyadan bu süreçte uzak kalmalı, test sürecinde biraz daha sınırlandırmayı gevşetebiliriz fakat asla sınırlandırmayı sınava kadar kaldırmamalıyız.