vergisiz telefon kampanyası
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 08 Şubat 2024
  • 1 dk. okuma süresi

Öğrencilere bir defaya mahsus verilen hak olan vergisiz telefon ve cihaz indirimleri ve bu indirimlerin kimlere, ayrıca alırkenki prosedürlerini bu yazımızda inceleyeceğiz.

1- Vergisiz Telefon ve Teknolojik Cihazlardan Kimler Faydalanabilir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 26 yaşından küçük Yükseköğretim öğrencileri bu indirimden faydalanabilmektedirler. Açık öğretimde öğrenim görmekte olan öğrenciler bu indirimlerden faydalanamazlar. Yükseköğretim: önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik eğitimlerini kapsamaktadır.

2- Vergisiz telefon Kampanyası Ne Zaman Başladı? 

1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girmiş olan bu kampanya ile vergisiz telefon, bilgisayar ve tablet alınabilmektedir. 1 Kasım'dan önce alınan cihazlar kapmyadan yararlanamazlar. 

3- Vergisiz telefon ve Teknolojik Cihaz Kampanyasında En Üst Fiyat Nedir? 

Kampanyadan faydalanabilmek için alabileceğiniz teknolojik aletin fiyatı maksimum 9500 TL'dir. Daha üst fiyatlardaki ürünler için bu indirim söz konusu değildir? 

4- İndirim Nasıl Olacak? 

Diyelim ki 9500 TL altında vergisiz telefon kampanyasından faydalanarak bir telefon almak istiyorsunuz. Telefonun alacağınız site üzerinden normal fiyati ile alıyorsunuz sonrasında ürünün faturasi ile e-devlet üzerinden vergi indirimi talabinde bulunuyorsunuz ve iade süreciniz başlamış oluyor. Ayrıca indirim bir defaya mahsustur ve en fazla 5500 TL indirim yapılmaktadır.

5- Vergisiz Cihazların Zorunlu Kullanım Süresi Ne Kadardır? 

Aldığınız cihazı en az 2 yıl boyunca kullanım zorunluluğunuz bulunmaktadır.

Vergisiz telefon ve teknolojik cihaz kampanyasına dair detaylar bu kadardı. Sitemizdeki diğer yazıları da inceleyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 26 yaşından küçük Yükseköğretim öğrencileri bu indirimden faydalanabilmektedirler.

26 yaşından küçük Yükseköğretim öğrencileri bu indirimden faydalanabilmektedirler.

Öğrencinin adı, soyadı, TC kimlik numarası mutlaka faturada yer almalıdır. Satın alınan cep telefonunun IMEI bilgisi ve varsa ikinci IMEI bilgisi kesinlikle faturada yer almalıdır.