12. sınıf biyoloji
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 19 Ekim 2022
  • 2 dk. okuma süresi

12. sınıf Biyoloji konularını aktaracağımız ve dersle alakalı birkaç bilgiyi bu yazımızda sizinle paylaşacağız.

12. Sınıf hedefi olan bir aday için elbette yoğun geçer. Üstüne bir de önceki yılların konularını az çok halletmediyseniz üstünüzde çok büyük yük vardır. O kadar konunun üzerine bir yandan da dersler işlenmeye devam eder. Fakat bunları gözünüzde büyütmek yerine birazdan vereceğimiz önerilerle çok rahat bir şekilde bu sorunların üstesinden gelebileceksiniz.

Öncelikle sizlere 12. sınıf Biyoloji konularının olduğu tabloları aktaralım ardından konulara bakarak yazımıza devam edelim.

12. Sınıf Biyoloji Konuları (1. Dönem)

GENDEN PROTEİNE

  • Nükleik Asitlerin Keşfi ve Önemi
  • Genetik Şifre ve Protein Sentezi

CANLILARDA ENERJİ DÖNÜŞÜMLERİ

  • Canlılık ve Enerji
  • Fotosentez
  • Kemosentez
  • Hücresel Solunum

12. Sınıf Biyoloji Konuları (2. Dönem)

BİTKİ BİYOLOJİSİ

  • Bitkilerin Yapısı
  • Bitkilerde Madde Taşınması
  • Bitkilerde Eşeyli Üreme

CANLILARA VE ÇEVRE

  • Canlılar ve Çevre

12. Sınıf Biyoloji konuları 4 ünite altında işlenmektedir. 11. sınıf konularına göre alt başlık sayısı oldukça azdır fakat konular üstüne yoğunlaşılması gereken konulardır. 3. ünitede yer alan Bitki Biyolojisi belki de yıl içinde soru çıkma ihtimali en fazla olan ünitedir. Ardından 2. ünite gelir. Son yıllarda ÖSYM bu iki üniteden 3-4 soru sormaktadır. 13 sorunun 3-4 tanesini bu ünitelerden 7-8 tanesinin de 11. sınıf konularından çıktığını varsayarsak neredeyse tamamı buralardan çıkıyor. Geri kalan birkaç soru ilk veya son ünitelerden çıkıyor. Bu ünitelerden az soru çıkıyor deyip es geçerseniz fark yaratamazsınız. Çünkü çalışan herkesin odaklandığı konular yukarıda anlattığımız konular. İlk ve son ünitedeki konulardan gelecek soruları da yapmanız halinde farkınızı yaratacaksınız.

Eğer 11. sınıf Biyoloji konularından çok eksiğiniz var ise karaları bağlamanıza gerek yok. Evet o konuları az çok tamamlamış olan öğrencilere göre biraz daha fazla efor sarf edeceksiniz. Fakat bu farkı çok rahat kapatabilirsiniz. Öncelikle önünüze AYT konularını alın ve inceleyin. Hangi konularda eksiğiniz var bunları belirleyin. Ama tüm bunları yaparken gerçekçi olmayı unutmayın. Ardından eksik olduğunuz konuların üstüne gidin. Bir yandan 12. sınıf Biyoloji konularınıda çalışmayı unutmamalısınız. Bu şekilde planlı ve programlı çalışma sizin konuları bitirmenize olanak sağlayacaktır.

Yukarıda anlattığımız gibi kendinizi eksik görüyor ve konuların fazla olması çalışmanızı engelliyorsa şöyle de bir şey söyleyelim: Tüm bu konuları çalışıp üstüne demelerde netlerinizin arttığını göreceksiniz. Netlerin arttığını görmek size en büyük motivasyon olacak ve istemeseniz bile sizi çalışmaya itecektir.

12. sınıf Biyoloji konularıyla ilgili AYT Biyoloji hakkında birkaç bilgi bu şekildeydi. Herkese iyi çalışmalar.

Sıkça Sorulan Sorular

12. Sınıf Biyoloji konularıyla 4 ünite altında işlenmektedir.