2023 gardiyan maaslari
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 31 Mart 2023
  • 2 dk. okuma süresi

2023 gardiyan maaşları ne duruma geldi sorusunun belki en net cevabı bu blog yazısında yer alacak. Yalnızca infaz koruma memuru 2023 maaşları değil ayrıca infaz koruma (gardiyan) nedir, 2023 gardiyan alımı olacak mı, kadın gardiyan maaşları hakkında da bilgi sahibi olacaksınız. Blog yazısını sonuna kadar okuyarak gardiyan maaşları hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

Gardiyan (İnfaz Koruma Memuru) Nedir?

2023 gardiyan maaşları konusuna gelmeden gardiyan ne iş nedir gelin buna bakalım. Gardiyan, Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan, cezaevlerinde ve çocuk eğitim evlerinde tutuklu veya hükümlü kişilerin rehabilite edilmesi için çalışan devlet memurudur. Bu personeller, topluma kazandırılma sürecinde önemli bir rol oynamaktadır ve adalet sistemimizin etkin bir şekilde çalışmasına katkı sağlamaktadırlar.

Gardiyan ve İnfaz Koruma Memuru Farkı Nedir?

İnfaz Koruma Memuru (İKM), Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan, tutuklu veya hükümlü kişilerin güvenliği, toplum düzeni ve adaletin sağlanması adına görev yapan devlet memurudur. Gardiyan olarak bilinen mesleğin günümüzdeki adı İKM olarak geçmektedir. İKM' ler, disiplinli, sorumluluk sahibi ve zorlu bir mesleği icra etmektedirler. Bu nedenle, İKM' lerin işinde uzmanlaşmış, eğitimli ve tecrübeli olmaları gerekmektedir. İKM' ler, cezaevlerindeki güvenlik ve düzeni sağlamak, hükümlü ve tutukluların rehabilite edilmesine yardımcı olmak gibi önemli görevleri yerine getirmektedirler.  2023 gardiyan maaşları bölümüne geçmeden gardiyan nedir diye tanıtmak önemliydi şimdi gelin gardiyan maaşları yani infaz koruma maaşlarına göz atmaya gidelim.

 2023 Gardiyan Maaşları ve 2023 İnfaz Koruma Maaşları 

2023 Gardiyan Maaşları hakkında söz etme sırasına geldik. Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan gardiyanlar, sözleşmeli personel olarak 2023 yılında en düşük 11.500 TL maaş almaktadırlar. Bu maaşlar, medeni durum, eğitim durumu ve kıdem yılına göre değişiklik göstermektedir. Öte yandan, eski memurlar, kıdem maaşları ile en yüksek 20.800 TL'ye kadar maaş alabilmektedirler. İnfaz Koruma Memurları olarak görev yapan bu personellerin maaşları, yaptıkları işin zorluğu, fedakarlığı ve sorumluluğu dikkate alınarak belirlenmektedir.

Lise Mezunu Gardiyan (İnfaz Koruma Memuru) Maaşı Ne Kadar?

Lise Mezunu Gardiyan maaşı ne kadar sorusuna verilecek cevap, Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan lise mezunu gardiyanlar, 2023 yılı itibarıyla 11.500 TL alt sınırından başlayan maaşlar almaktadırlar. Ancak, medeni durum, eğitim durumu ve kıdem yılına göre değişiklik gösteren maaşlar, en yüksek 16.900 TL'ye kadar artan aralıkta değişebilmektedir.

Kadın Gardiyanlar Ne Kadar Maaş Alır?

2023 Gardiyan Maaşları, Kadın gardiyanların 2023 yılı itibarıyla aldıkları kadın gardiyan maaşı en düşük 11.000 TL'den başlamakta ve kıdem derecelerine göre 20.000 TL'ye kadar yükselebilmektedir. Bu maaşlar, Ocak 2023 zammı ile belirlenmiş olup, evli, çocuklu ve lisans mezunu derecelerinde ek göstergeler de yer almaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Gardiyan Maaşları hakkında söz etme sırasına geldik. Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan gardiyanlar, sözleşmeli personel olarak 2023 yılında en düşük 11.500 TL maaş almaktadırlar.

Gardiyanların yani İnfaz Koruma Memurlarının ilk maaşı çift yatırılmaktadır. 

İnfaz ve koruma memuru olmak isteyen erkek adaylar için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. Maddesinde yer alan genel şartlara ek olarak, askerlik hizmetini fiilen tamamlamış olma şartı aranmaktadır. Ancak, 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 10. Maddesinin (9) numaralı bendi kapsamına girenler hariç tutulmaktadır. Bu şartlar, ilgili onay tarihi itibarıyla geçerli olup infaz ve koruma memuru olmak isteyenlerin yerine getirmesi gereken önemli gereklilikler arasındadır.