Bu yazımızda sizlere bazılarının göz ardı ettiği fakat göründüğünden daha da önemli olan 9. sınıfın Matematik konuları hakkında yazdığımız bloğumuzu aktaracağız.
Matematik, ilkokul 1. sınıftan lise hayatımızın sonuna kadar görmek zorunda olduğumuz bir ders. Bazıları için kabus niteliği taşırken, bazıları için de bağımlılık yapan bir derstir. Lise hayatında ise ilk iki yıl zorunlu gösterilmektedir. Sonraki yıllarda sizin seçtiğiniz alana göre bu zorunluluk ortadan kalkar. İlk yıl, yani 9. sınıf Matematik konuları aslında gereğinden fazla önemsenmesi gerekiyor. Çünkü lise sonunda girilen sınava temel atıyor. İyi bir temel ise size son sınıfta mükemmel bir dayanak oluyor. 9. sınıf Matematiğin konuları yanı sıra 9. sınıf Geometri konuları da iyi kavrarsanız üstünüzden ağır bir yük kalkacaktır. Çünkü Geometri dersini çalışmayı erteledikçe gözde büyüyor bu yüzden zamanında çalışmak en iyisi olacaktır.
9. sınıf Matematik konuları 1. dönem tablomuzu incelemekle başlayalım.
MANTIK
|
KÜMELER
|
DENKLEMLER VE EŞİTSİZLİKLER
|
DENKLEMLER VE EŞİTSİZLİKLER ( DEVAMI )
|
PROBLEMLER
|
ÜÇGENLER
|
VERİ
|
9. Sınıf Matematik konuları yukarıdaki tablolarda görülmektedir. Şimdi bu derse nasıl çalışmanız gerektiği konusunda birkaç öneri vereceğiz.
1- İlk olarak belli bir program ve planınız olmalı. Böylece ilerlemenizi kendi gözünüzle görebilirsiniz ve düzenli bir biçimde ilerleyebilirsiniz. Düzenli biçimde ilerlemek sizi çalışmaya daha da heveslendirecektir.
2- Dersi derste dinlemek Matematik için çok önemlidir. Çünkü insanın ilk gördüğü ve dinlediği şeylerin aklında kalma oranı sonradan çalışmaya göre daha yüksektir.
3- Dinlerken not çıkarmak sizin yararınıza olacaktır. Eğitimcinin dediği her şeyi yazın demiyoruz . Size önemli gelen, eğitimcinin verdiği püf noktaları not almanız daha sonra çalışırken işinizi kolaylaştıracaktır.
4- Konunun anlatıldığı günlerde mutlaka konu ile alakalı soru çözmelisiniz. Soru çözmek konunu daha iyi oturmasını sağlayacaktır. Ayrıca yanlış yaptığınız soruları arkadaşlarınıza veya eğitimcilerinize mutlaka sormalısınız.
5- Belli periyodlarda tekrar yapmalısınız. Böylece konular, üstü tozlanmadan hep taze biçimde aklınızda kalmış olacaktır. Tekrarlardan sonra birkaç test çözmek konunun iyice oturmasına katkı sağlayacaktır.
6- Eğer konuya hakimseniz ve arkadaşınız sizden o konu hakkında yardım isterse ona bildiklerinizi anlatmaktan çekinmeyin. Yapılan bazı araştırmalara göre bilinen şeyi başkasına anlatmak o şeyin akılda daha kolay yer ettiğini gösteriyor.
7- Konuyu nasıl çalıştığınız size kalmış bir durum. Bazı öğrenciler yazarak daha iyi anlıyor. Bazıları ise yazmadan okuyarak, önemli gördüğü yerlerin altını çizerek çalışıyor. Kendinizi en iyi nasıl hissediyorsanız öyle çalışmalısınız.
MATEMATİK NASIL FULLENİR? | MATEMATİK NETLERİM ARTMIYOR
Sıkça Sorulan Sorular
9. Sınıf Matematik konuları 6 üniteden oluşmaktadır.
- MANTIK
- KÜMELER
- DENKLEM EŞİTSİZLİKLER
- PROBLEMLER
- ÜÇGENLER
- BÖLÜNEBİLME
- VERİ
Matematik dersinin konu sayısı sınıflara göre farklılık göstermektedir. 9. Sınıf Matematik Konuları geçtiğimiz yıl 6 Ünite ve 16 konudan oluşmuştur.