başarılı insanların özellikleri
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 25 Ağustos 2022
  • 4 dk. okuma süresi

Sizlere başarmanın sırrını vermek isterdim fakat ne yazık ki böyle bir şey yok. Bunun yerine size başarılı insanların özellikleri nelerdir, bunları aktaracağım. Siz de başarılı insanların özellikleri maddelerini örnek alarak kendinize bir yol haritası çizeceksiniz.

Yukarıda bahsettiğim gibi, başarmanın bir formülü yoktur. Başarmanın bir formülü olsaydı eğer başarmak bir yetenek olmaktan çıkardı. Ben size başarılı olmak için şunları mutlaka yapmalısınız, diye bir cümle kuramam fakat daha önce başarılı olmuş insanların, neler yaparak başarılı olduklarından bahsedebilirim. Şimdi size başarılı insanların özellikleri nelerdir maddeler halinde aktaracağım.

Mustafa Kemal Atatürk

​​​​​​Başarılı İnsanların Özellikleri Nelerdir?

  • Başaracaklarına inanırlar

Başarılı insanlar bir eyleme başlamadan önce kendilerine güvenirler, o işi en iyi şekilde yapacaklarına inançları her zaman eksiksizdir. Ya yapamazsam düşüncesi olan bir insanın başarılı olması çok düşük bir ihtimaldir.

  • Geçmişten Ders Alırlar

Peki bu ne demek? Başarılı insanların özellikleri nedir? Bundan bahsediyoruz. Geçmişe neden bakıyoruz, sonuçta geçmiş geçmişte kalmamış mıdır? Kalmamıştır arkadaşlar, eğer geçmiş geçmişte kalsaydı Fatih Sultan Mehmet' in fethettiği İstanbul işgal edildiğinde, Atatürk kılını kıpırdatmaz, geçmiş geçmişte kalmış deyip geçerdi. Siz de geçmişteki başarılı insanlara bakarsanız eğer hayatlarının çok planlı olduğunu, tüm hayatlarının kurallarla çevrili olduğunu fark edersiniz.

  • Bahane Üretmezler

Param yok ki başarılı olayım, şuyum yok ki başarılı olayım, buyum yok ki zengin olayım. Sizce başarılı insanlar bahane üretmek isteseler, üretemezler miydi? Fatih Sultan Mehmet "21 yaşındayım İstanbul' u nasıl fethedeyim" dese İstanbul fethedilir miydi? Atatürk, "Düşman artık içimize kadar girdi, bundan sonra kurtuluş olmaz" demiş olsaydı bu vatan kurtulur muydu? Başarılı insanların özellikleri içerisinde en önemlisi bahane üretmemeleridir.

  • Erteleme Hastalıkları Yoktur

Bir işi zamanında yapmadığımızda o iş tam olarak içimize sinmez. Bu itiraz edemeyeceğimiz sınırlı maddelerden biridir. İşi zamanında yapmak her zaman sizi başarı yolunda bir adım öne taşıyan maddedir.

  • Onlar İçin Hayır Demek Zor Değildir

Herkes mutlaka yaşamıştır, diyelim ki evde ders çalışıyoruz ve bir arkadaşımızdan " Bi kahve içsek mi?" diye bir mesaj geldi. Bu mesaja, başarılı bir insan olmak istiyorsanız çoğu zaman hayır diyebilmelisiniz. Başarı yolunda attığınız adımları engellemeye çalışanlara hayır demekten çekinmeyin.

  • Kitap Okumanın Önemini Fark Etmişlerdir

Dünyanın en başarılı insanları listesine baktığımızda, hepsinin birçok kitap okuduğunu görebiliriz. Dünyanın en başarılı insanları her zaman yoğundurlar, boşa geçirdikleri vakit neredeyse yoktur. Bu kadar başarılı insanlar bile kitap okumaya vakit bulabilirken biz neden bulamayalım?

  • Spora Gereken Önemi Verirler - Sağlıklarına Dikkat Ederler

Başarılı insanların hayatlarına baktığımızda iş hayatları dışında kendi sağlıkları için, en azından hafif egzersizleri aksatmadıklarını, kendilerine dikkat ettiklerini görebiliriz. Başarılı insanların özellikleri arasında spor yapmak ve bunun sonucunda sağlıklı kalmak vardır.

  • Çevrelerini Başarılı İnsanlarla Doldururlar

Hiçbir zaman yalnız olmadıkları doğru fakat yanlarını dolduran kişiler her zaman yine başarılı kişiler olmuştur. Çevrelerini alanında uzman, kendilerini geliştirmiş insanlarda doldurmuşlardır. Başarı yolunda atılan her adımda sizi yine sizin gibi insanlar takip etsin.

  • Zamanı Yönetmeyi Bilirler

Ne zaman ne yapacakları bellidir. Başarılı insanların haftalık, aylık, yıllık planları mevcuttur. Bu planların dışına nadiren çıkarlar. Hedefleriniz olsun ve bu hedefleri zamana bölün ve planlı yaşayın. Günün ilk ışıklarında gözlerinizi açmış olun ve güne o dinç başlayın.

  • Birçok Dile Hâkim Olmuşlardır

Başarılı kişiler dünya insanı olmayı başarmışlardır. Peki dünya insanı demek ne anlama geliyor? Birçok dilde insanlarla konuşabilen kişilerdir. Farklı kültürleri tanıyan, kendini geliştiren, birçok dil bilen insanlardır.

  • Geleceğe Yatırım Yaparlar

Şu an gelecek dediğimizde popüler kültürün de etkisiyle aklımıza ilk gelen isimlerden biri Elon MUSK. Peki Elon MUSK neden geleceğe yatırım yapıyor? Geçmişi ve gündemi takip ederek araştırmalar yapıyor, çevresine danışıyor ve planlarını gün yüzüne çıkardığında projeleri geleceği temsil ediyor. Herkes gündem ile ilgilenirken Elon MUSK gelecekle ilgileniyor ve şu an dünyanın en zengin insanları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Başarılı insanların özellikleri arasında geleceğe yatırım yapmak, diğerleri arasında yükselmenizi, kendinize değer katmanızı sağlar.

  • Kendini Geliştirirler

Yaş kaç olursa olsun, ne kadar ömürleri olursa olsun kendilerini geliştirmek için engel tanımazlar. Her zaman kendilerini bir konuda eksik görüp o yönünü geliştirir. Bahane aramazlar ve ilerisi için çalışma yaparlar. Bu maddenin daha detaylı haline https://miletakademi.net/blog/kendini-gelistirmek blogundan ulaşabilirsiniz.

  • Her şey Geçmiş Değil

Bu zamana kadar neler yaptığını bilmiyorum pek de önemli değil. Benim için önemli olan başarılı insanların özellikleri başlığını araştırman, başarılı olma yollarını merak etmen. Sen başarılı olmak için ilk adımını attın. Maddelerimizi not alıp uygulamaya koyarsan, başarılı olmaman için hiçbir sebep kalmayacak.

 

Başarılı İnsanların Günlük Rutinleri

Başarılı insanlar haftalık, aylık ve yıllık planlar yaptığı gibi günlük planlar da yaparlar. Bu planlama işine ise bir önceki günün gecesinden başlarlar. Başlarını yastığa koyduklarından itibaren bir sonraki gün neler yapacaklarını belirlerler ve bir sonraki gün erkenden kalktıklarında bütün günleri planlanmış olur. Kişisel bakımlarını yaparlar, işlerine zamanında giderler ve sadece işe değil insan ilişkilerine de önem verirler. Hayvanları ve çevreye duyarlı insanlardır. İşin niceliği yerine kalitesine önem vermektedirler. Başarılı insanların özellikleri arasında en dikkat çekeni planlı yaşamalarıdır. Birçok başarının altında bu özellikler yatmaktadır.

başarılı insanlar

Dünyanın En Başarılı İnsanlarından Bazıları

  • Bill Gates
  • Jeff Bezos
  • Steve Jobs
  • Albert Einstein
  • Meg Whitman
  • Vincent Van Gogh
  • Walt Disney
  • Mark Zuckerberg
  • J.K Rowling
  • Warren Buffett