DGS Sınav Konuları
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 22 Ekim 2022
  • 2 dk. okuma süresi

Dgs nedir? Niçin Dgs'ye girilir? Kaç sorudan oluşur? Dgs sınav konuları nelerdir? gibi aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Dgs ( Dikey Geçiş Sınavı ), iki yıllık ön lisans mezunlarının örgün lisans programlarına geçerken girmesi gereken sınavdır. Yılda bir ÖSYM tarafından yapılmaktadır. 60 Sayısal ve 60 Türkçe sorularından oluşmaktadır. Sınav süresi ise 150 dakikadır. Dgs sınav konuları ise merak edilen bir diğer husustur. O halde çok uzatmadan Dgs sınav konuları tablomuza geçelim.

DGS Sınav Konuları (Türkçe)

Sözcükte Anlam
Cümlede Anlam
Paragraf
Anlatım Bozuklukları
Sözel Mantık 

Türkçedeki Sözel Mantık gibi Matematiğin içinde de ayrı bir ders olarak Geometri ve Sayısal Mantık bulunmaktadır. Çok fazla soru gelmese de yüksek hedefi olan kişiler bu dersleri atlamamalıdır. 

DGS Sınav Konuları (Matematik)

Temel Kavramlar
Ardışık Sayılar
Sayı Basamakları
Dört İşlem
Bölme-Bölünebilme
Asal Sayılar
EBOB-EKOK
Faktöriyel
Taban Aritmetiği
Basit Eşitsizlikler
Mutlak Değer
Rasyonel Sayılar
Üslü Sayılar
Köklü Sayılar
Oran-Orantı
Çarpanlara Ayırma
Denklem Çözme
Problemler
Kümeler 
Fonksiyonlar
Sayı Dizileri
Permütasyon
Kombinasyon 
Olasılık
Modüler Aritmetik
Grafik ve Tablo
Açılar
Üçgenler
Dörtgenler
Çokgenler 
Çember
Daire 
Katı Cisimler
Analitik Geometri

 DGS sınav konuları bu şekildeydi. Şimdi ise DGS sınav konuları çalışması yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç öneri veriyoruz.

1- DGS sınav konuları çalışması yaparken her sınava için olduğu gibi çokça soru çözmelisiniz. Çözeceğiniz her soru sınavda daha yüksek doğru sayısına ulaşmanızda size katkı sağlayacaktır. 

2- Yanlışlarınızdan ders çıkarmalısınız. Denemelerde yaptığınız hataları daha sonra sakin kafayla tekrar çözmeye çalışın eğer yine çözemiyorsanız DGS sınav konuları içerisinde eksiğiniz olabilir. Bu eksiğinizi bulup üstüne gitmelisiniz. Böylece açıklarınızı kapatmış olacaksınız.

3- Yukarıda da söylediğimiz gibi yüksek bir hedefiniz varsa Sözel Mantık ve Geometri derslerini atlamamalısınız. Ayrıca paragraf soruları da sizin gözünüzü korkutmamalı. Tüm bunlara dikkat ettiğiniz takdirde iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

DGS sınav konuları ve birkaç öneriyi sizinle paylaştık. Diğer bloglarımıza ulaşmak için sitemizde gezinebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

DGS sınav konuları hakkındaki tablolarımızı inceleyerek neler sorulduğu hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

DGS sınav konuları için çalışma yapmazsanız sınav tabii ki size zor gelecektir. Bu her sınav için geçerlidir. Gerçekçi ve verimli bir şekilde çalışmanız halinde DGS'den yüksek puanlar alabilirsiniz.