Ehliyet Sınavı
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 21 Şubat 2023
  • 1 dk. okuma süresi

2022 Ehliyet Sınavı Çıkmış Soruları

Ehliyet almanın zamanı geldi ve siz ilk aşama olarak yazılı sınav için meraklanıyorsunuz. Size en büyük tavsiyem daha önceki yıllarda çıkmış olan sorulara bakmanız olacaktır. Arama motoruna ehliyet sınavı çıkmış soruları yazarak geçmiş yıllardaki soruları masanıza oturup çözmelisiniz. Ehliyet sınavı çıkmış soruları çözdüğünüzde sınava daha hazırlıklı ve soruları bilerek gireceksiniz. Ehliyet sınavı çıkmış sorular pdf dosyasını çözmeden sınava girmemenizi tavsiye ederim. Ehliyet sınavı 70 puan barajını geçmek için 2022 ehliyet sınavı çıkmış sorular pdf dosyasını çözmeyi unutmayın.

Ehliyet Sınavı Çıkmış Soruları

Ehliyet sınavı çıkmış soruları PDF formatında indirerek çözmenizi sağlamak amacıyla size kaynak olarak alt kısımda paylaştık. Ehliyet sınavı, 23 Trafik, 9 Motor, 12 İlk Yardım ve 6 Trafik Adabı bölümlerinden oluşmakta ve süresi 45 dakika olarak belirlenmiştir. Ehliyet sınavı çıkmış sorular pdf dosyasında Sınavda toplam 50 soru sorulmakta ve sonuçlar 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. 70 puan ve üzeri alan adaylar başarılı olarak kabul edilir. Sınava hazırlık sürecinde önceki yıllara ait soruları çözmeniz, sınavda çıkabilecek soru tiplerini ve benzer soruları kolayca yanıtlamanızı sağlayacaktır.

 

Sıkça Sorulan Sorular

Başvuru Tarihleri E-Sınav Tarihi Direksiyon Tarihi
  Yoğunluğa göre aday 2 hafta içerisinde teorik sınava girer. MEB tarafından belirlenir.
1-10 Nisan 2022 " Hafta Sonları Yapılacak.
1-10 Mayıs 2022    
1-10 Haziran 2022 " "
1-10 Temmuz 2022 " "
1-10 Ağustos 2022 " "
1-10 Eylül 2022 "
1-10 Ekim 2022 " "
1-10 Kasım 2022 " "
1-10 Aralık 2022 " "

 

Ehliyeti ilk defa alanlar için teorik sınav giriş ücreti 120 TL olarak belirlenmiştir. Bunun yanında direksiyon sınav giriş ücreti ise 160 TL'dir.

Ehliyet almak isteyen sürücü adayı ilk olarak bölgesinde bulunan herhangi bir sürücü kursuna kaydını yaptırması gerekiyor. 2022'de ehliyet sınavı nasıl olacak sorusuna ilk olarak önceki senelerle farkı olmadığına baştan değinmek istiyorum. Sürüş derslerine ve teorik derslere katılım zorunludur bu yüzden dersleri kaçırmamanızı tavsiye ederim. Bu aşamadan sonra teorik ve direksiyon sınavı için bölgesinde bulunan noktalarda sınavını gerçekleştirip başarılı olunması halinde ehliyet sahibi olmaya hak kazanıyorsunuz.

Ehliyet alma süreci kurs yöneticilerinin çalışma şekillerine göre değişse de evrak işleri, dersler ve sınavlar dahil 3 ay içerisinde tamamlanır. Her şey hızlı ilerlerse bir buçuk ayda da ehliyetinize kavuşabilirsiniz.

Direksiyon sınavında başarısız olursanız 4 hakkınız daha bulunmaktadır. 4. Hakkınızı da kaybederseniz. 14 direksiyon dersi ücreti ödeyip ilk yapılacak olan sınava kadar hazırlanırsınız.