Sınav Senesi Sevgili Yapmak
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 23 Ağustos 2022
  • 4 dk. okuma süresi

Konumuz çok derin, sınav senesi sevgili yapmak mantıklı mı diye bir soru geldi biz de bunu objektif bir şekilde sizlere yorumlamak istedik.

Hepimiz biliyoruz ki gönül işleri, bizim istediğimiz zaman bitirip istediğimiz zaman devam ettirebildiğimiz bir eylem değil. Keşke olsa. Sadece sınav senesinde beynimiz ile kalbimiz aynı şeyleri düşünse ve aynı şeyleri hissetse çok güzel olmaz mıydı?

Sizce sınav senesi sevgili yapmak mantıklı mı? Şu an muhtemelen üzülerek hayır, mantıklı değil diyorsunuz fakat bazı istisnalar dahilinde sizin içinize su serpebilirim. Gönül işlerinizi mantıklı yürütebilmek sadece sizin çabanızla başarılacak bir şey değildir. Karşı tarafın da sizin sınav seneniz olduğunun farkında olmalı ve anlayışlı olmayı öğrenmelidir. Eğer sınav senenizde sevgiliniz varsa en başından bu konuları ciddi bir şekilde konuşmalısınız. Konuştunuz, anlaştınız, her şey konuştuğunuz gibi kalacak mı, iki tarafta aylar boyunca sözünde duracak mı? Bakın dostlar biz gönül işlerinizin düşmanı değiliz fakat sizleri objektif bir şekilde olaya bakmanızı sağlıyoruz. Sınav senesi sevgili yapmak size birçok şey kaybettirebilir hatta bir seneniz çöpe bile gidebilir. Bakın sınav senesinde sevgili yapmak diyorum. Sınav senesinden önce zaten aylardır, yıllardır, sevgiliniz varsa bu konuyu ayrı bir başlıkta ele alacağız. Lafın kısası, eğer hali hazırda sevgiliniz yoksa gönül işlerini üniversitedeki kampüs ortamlarına erteleyin eğer sevgiliniz zaten aylardır varsa bir alt başlığa davetlisiniz.

Sınav Senesi Sevgiliden Ayrılmak

Başlığın biraz göz korkutucu olduğunun farkındayım fakat durun. Bir yere ayrılmayın, sınav senesi sevgili yapmak çok tehlikeli dediğimin farkındayım. Fakat hali hazırda var olan sevgilinizi terk edin demedim. Sınav senesinde sevgiliniz yoksa neden sevgili arayışında olursunuz ki? Ya sınav senesinde sevgilin varsa, o zaman ne yapacaksın? Eğer sevgilin de sınava hazırlanıyorsa bu harika bir şey. Sınav süresince birbirinizin koçu olabilir, birbirinize sorular yöneltebilir, romantik bir ders çalışma akşamı düzenleyebilirsiniz. Hepimiz biliyoruz ki sınav senesi psikolojik olarak da zor bir sene fakat bu zorluğu sevgiliniz anlayışlı ve destekleyici biriyse çok başarılı şekilde atlatabilirsiniz. Şöyle bir hatırlatma da yapmak istiyorum. Sürekli karşı taraftan da beklentiniz olmasın, sınav seneniz diye karşı tarafın da psikolojisini bozmaya gerek yok. Sonuçta sevgiliniz de sınava hazırlanıyor lütfen bunu unutmayın. Bir diğer yönden bakacak olursak, sevgiliniz sınav senesinde değil. Üniversiteye geçiş yaptı veya sizden bir iki sınıf küçük. Bu durumlarda nasıl bir yol izlemeliyiz? Aslında bu tür ilişkilerde de yine iki tarafın anlayışlı olması gerekiyor. Sizin sınav seneniz olduğu için eskisi kadar çok konuşamayacaksınız. Çok vakit geçiremeyecek hele ki sevgiliniz üniversitedeyse birbirinizden uzaklaşmış olacaksınız. İki tarafın da anlayışlı olması gerekir dememin sebebiyse diyelim ki sevgiliniz üniversitede ve yeni arkadaşlar edindi sizin de aklınız onda kalacak. İlişki içindeyseniz bunlar olabilecek şeyler. Sonuçta sınav senesi sevgili yapmak kolay bir şey değil. Böyle şeylere alışmanız gerek. Paragrafı özetlemem gerekirse. Sınav senesinde sevgili yapmak büyük oranla sizi etkileyecektir. Fakat bunu yönetmek iki tarafa da sorumluluklar yüklüyor.

yks hazırlanırken sevgili

YKS ve Sevgili

Bu gönül işleri bizleri çok yoruyor dostlar. Hele ki sınav senenizse ve sevgiliniz varsa gerçekten gönül işlerinin yorgunluğu iki kat artıyor. Peki sınav senesi sevgiliden ayrılmak kolay mı? Ayrıl demesi kolay fakat ayrıldıktan sonra bu gönül işlerinin bir de ayrılık sonrası acısı var. Sınav senenizde ayrılık acısı çekmek de kolay değil. Ayrılık sonrası kıskançlıklar, merak etmeler, arama istekleri, zamansız gelen mesajlar, arkadaşlarından gelen dedikodular gibi birçok can sıkıcı durumlar da ayrılığın beraberinde gelecek. Eğer anlaşmalı bir ayrılıksa güzel fakat anlaşmalı ayrılıkta da elbet üzülme olacaktır. Duygusallığı bir kenara bırakmamı isterseniz eğer unutmayın ki bu sınav seneniz ve bu sınav çoğu şeyden önemli. Eğer birbirinize sınav senesinde destek olamayacaksanız güzel bir şekilde arkadaş olarak devam etmelisiniz. Belki başka bir evrende, başka bir zamanda tekrar bir araya gelirsiniz.

Sevgili Sınavı Etkiler mi?

Sevgilinin sınavı etkileyip etkilemeyeceği, sevgilinin kişiliğine bağlı olarak değişir. Ben kesinlikle sevgilin sınavını etkiler onu terk et diyemem. Bu başlığı üç madde halinde sevgili sınavı etkiler mi? Sorusuna cevap olacak şekilde açıklayacağım.

  • Henüz Sınav Senesine Gelmemiş ise

Henüz sınav senesine gelmemiş, senden küçük yaşta olan bir sevgili sınavı etkiler mi? Bu, yukarıdaki paragrafta belirttiğim gibi o kişiye bağlıdır, olgun bir kişiyse senin sınav senen olduğunun farkındadır ve senin yanında destekçin olur, sana yardımcı olmaya çalışır. Sen de sırf sınav senen diye karşı tarafın üzerine yüklenirsen ilişkiniz bozulabilir. Aksi taktirlerde iki taraf da anlayışlı olursa gayet güzel bir ilişki yürütülebilir diye düşünüyorum.

  • İki Tarafın da Sınav Senesiyse

Bu bahsettiğim başlığa üstte de değinmiştim fakat kısaca şunu açıklamak istiyorum. Diğer maddelere göre sınav senesi sevgili yapmak konusunda en mantıklı ilişki bu ilişki olacaktır. İki taraf da sınav senesi boyunca olgunluk gösterir, birbirlerine destek olup bu senenin daha kolay geçmesini sağlarsa, bu ilişkiye mükemmel bir ilişki diyebiliriz.

  • Sevgili Üniversiteye/İşe Giriş Yapmışsa

Sizin sınav seneniz fakat sevgilinizin değil, artık sevgiliniz bu yolları aştı. Ya işe girdi ya da üniversiteye gitti. Üniversitedeyse muhtemelen ayrı şehirlerde oldunuz, peki şu an ne yapmalısınız? Sevgilinizin başka bir ortama gireceğini kabullenmeli ve ona saygı duymalısınız. Karşı taraf da aynı şekilde, sizin hala sınav seneniz olduğunu unutmamalı. Size ona göre davranmalı. Sizi incitecek şeyler yapmamalı, aklınızın onda kalmasını engellemelidir. Sizi etkileyecek her şeyden kaçınmalı ve siz de aynı şekilde sevgiliniz yeni bir ortama girdi diye triplere girmemelisiniz.

Bu arada sınav senesinde sevgili yapmak kadar sınav senesinde sosyal medya kullanımı da aşırı dikkat edilmesi gereken bir konu, sınav senesinde sosyal medya kullanımı nasıl olmalı? Merak ediyorsanız bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Dostlar, sınav senesi sevgili yapmak zor iştir, eğer sevgiliniz yoksa bu gönül işlerinden, üniversiteye giresiye kadar uzak durun. Üniversiteye girdikten sonra zaten bir sürü arkadaşınız olacak, biraz sabırlı olmanızı istiyor ve başarılar diliyorum.