TYT Sosyal nasıl fullenir?
Milet Akademi
Milet Akademi
  • 23 Ekim 2022
  • 4 dk. okuma süresi

Bugün TYT Sosyal nasıl fullenir? konusu ile sizlerleyiz. TYT Sosyal nasıl fullenir? sorusuna şöyle başlayabiliriz. Sosyal bilimler derslerinin önemini hepimiz biliyoruz. Bu dersler “çok puan getirmiyor boş ver ya da nasıl olsa sona doğru çalışırım hepsi çok kolay” diyebileceğimiz türden dersler değil. Gayet puan ağırlıklı ve içinde oldukça fazla konu barındırıyorlar. Üstelik soru tarzlarını kavrayabilmek için de uzunca bir süre sorularla alakadar olmak gerekiyor. Yani TYT Sosyal Bilimler kenara köşeye atılıp, bekletilecek bir alan değil. Alanınız ister TM ister TS ister MF olsun TYT de herkesin çözmesi ve net elde etmesi gereken zorunlu bir alandır. TYT Sosyal nasıl fullenir? TYT Sosyal dersini fullemek istiyorsanız bunlara dikkat etmelisiniz. TYT sosyal 4 ana dersten oluşur sırasıyla: Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi. Her alandan eşit olmak üzere beşer soru bulunur, toplamda ise 20 soruluk bir test etabıdır.

work

TYT SOSYAL NASIL FULLENİR? (En Hızlı Yöntem)

Tarih, coğrafya, felsefe ve din derslerinden oluşan bu bölüme nasıl çalışmalıyım ki daha fazla başarı elde edebilirim? Elbette ki ders içeriklerine baktığımızda çok fazla bilgi ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Ancak burada önemli olan bilgileri su gibi ezberlemekle değil soru üzerinde bu bilgileri kullanabilmek. Bu yüzden de iyi bir konu çalışması ya da rutin yapılan tekrarların ardından soru çözümüyle desteklemek gerekiyor. Soru çözümlerini ise bilinçli yapmalıyız. Her soru çözümünden sonra mutlaka yanlışlarımıza ve yapamadıklarımıza bakıp doğrularını öğrenmeliyiz ki sınavda aynı soru ya da çok benzeri karşımıza çıktığında pişmanlık duymayalım. Tarih ve coğrafya dersleri için Görsel içerikli kitaplardan çalışmak konuyu daha ve daha kolay öğrenmemizi sağlayacaktır. Günümüzde yeni bir şey öğrenmenin en kolay yolu nedir? Elbette o konu hakkında çekilmiş videoları izlemek. Sosyal öğrenme teorisi, diğer insanların davranışlarını ve bu davranışların sonuçlarını gözlemleyerek öğrenebildiğimizi söyler. Bu, fiziksel olarak bir davranışı veya eylemi gösteren veya bir görevi sözlü olarak anlatma şeklini alabilir. Felsefe ve Din derslerinde de temel bilgilere hâkim olduktan sonra bol soru çözerek halledilebilir. Konular bittikten sonra denemeler ile eksik konu çalışmaları yapıp TYT Sosyalde çok güzel sonuçlar alabiliriz. İyi çalışmalar dileriz. 

 

work

Branş Denemelerinin Önemi Nedir?

TYT Sosyal nasıl fullenir? sorusuna Branş denemeleri ile devam edelim. Branş denemeleri, bu keskin geçişi rahatlatan; hem soru bankasındaki aynı branştan gibi bol bol soru çözmenize olanak veren hem de denemedeki gibi tüm konulardaki bilginizi sınayan, aynı zamanda tüm branşı tekrar etmenizi sağlayan müthiş bir çalışma kaynağıdır.

TYT Sosyal nasıl fullenir?  Branş Denemelerine Ne Zamana Başlanmalı?

TYT Sosyal dersini oluşturan tarih, coğrafya, felsefe ve din derslerini bitirdiğinizde artık bolca deneme çözmeye hazırsınız. Deneme çözmeye devam ederken test çözmeyi de ihmal etmeyin. Yani TYT Sosyal nasıl fullenir? sorusunun net cevabıdır. TYT Sosyal denemelerine başladığınız bu süreçte bitirdiğiniz sözel derslerden düzenli olarak test çözmeye devam etmelisiniz. Çünkü genel denemeler daha yüzeysel sorulardan oluşabildiği için bazı konuların detay yerlerini tekrar etmediğiniz için unutabilirsiniz. Bu sebeple konuları sınava kadar düzenli olarak tekrar etmeye devam edin. Denemelerde bir branştaki netlerinizi yukarı çekmek istiyorsanız, o branşı çok daha kısa sürede tamamlamak istiyorsanız branş denemesi çözmelisiniz. Çözdüğünüz branş denemelerinde hatalı/boş sorularınız hep aynı konudan çıkıyor ise açar o konudan 2-3 tekrar testi çözersiniz. Böylece hem spesifik olarak hangi konuda eksik olduğunuzu görür onu kapatır, hem bir branştaki netlerinizi yükseltir hem de hızınızı arttırabilirsiniz. Deneme bu işin bel kemiği. Denemelerle kendinizi vermelisiniz. Denemeler genellikle sınavda çıkma potansiyeli olan konular üstüne yoğunlaşacağı için haftada ortalama 3-4 adet TYT Sosyal denemesi sizi en seviyeye istisnasız taşıyacaktır.

TYT Sosyal konuları birçok konuya sahip olsa da gözünüzü korkutmasın. Denemeler çöze çöze çıkan sorulara göz aşinalığınız olacaktır. Yapamadığınız soruların konularını inceleyerek Sosyal Testinde güzel netler yapabilirsiniz. Ayrıca Sosyal testinin konuları bire bir dünyada yaşadığımız ve gözümüzle görebildiğimiz konular olduğu için aklınızda yer etmesi daha kolay olacaktır. TYT Sosyal nasıl fullenir? sorusuna, düzenli tekrar yapıp denemeler çözerek fulleyeceğiniz bir sınavdır diyebiliriz. Denemelerinizi çözdükten sonra yanlış yaptığınız soruları mutlaka öğrenmelisiniz. Öğrenmediğiniz sürece başka denemelerde hep o tür soruları yanlış yaptığınızı görebilirsiniz. Yaptığınız netlerde artış görmeyi istiyorsanız en önemli iki kural yanlış yaptığınız soruları öğrenmek ve yaptığınız doğruları bilinçli olarak yaptığınızdan emin olmaktır. Sözel dersleri bu şekilde çalışırsanız TYT Sosyal sınavındaki 20 soruyu çok daha kısa sürede çözeceksiniz ve çözdüğünüz soruların doğruluğundan emin olmuş bir şekilde sınavınızı bitirebileceksiniz. 

TYT Sosyal Özet PDF

Milet Akademi koçlarının büyük titizlikle hazırlamış olduğu TYT Sosyal özet PDF'i, sizin sınava çalışırken aklınızın takıldığı her konuda en çabuk ulaşabileceğiniz özet. TYT Sosyal özet PDF'i içinde Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü derslerini içermektedir. Ayrıca özetin içindeki bilgiler her yıl sınavda çıkmış ve çıkması muhtemel konular incelenerek hazırlanmıştır. TYT sosyal Özet PDF'ine aşağıdaki butonlara tıklayarak ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz. Diğer tüm TYT özetlerinin PDF'lerini sitemizde bulabilirsiniz.

work

Tüm Derslerin PDF'lerine aşağıdaki butonlardan ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar.

PDF
PDF

Bu Bloğumuzda TYT Sosyal Nasıl Fullenir? sorusuna cevap verdik. TYT Sosyal, düzenli tekrar yapıp denemeler çözerek fulleyeceğiniz bir sınavdır. Umuyoruz ki sizlere güzel bilgiler katmışızdır, iyi çalışmalar dileriz.

TYT SOSYAL NASIL FULLENİR? | ÜCRETSİZ PDF KONU ÖZETLERİYLE HALLET!

TYT Sosyal nasıl fullenir?

TYT SOSYAL NASIL FULLENİR? | TYT SOSYALİ 6 GÜNDE BİTİR!

Sizler için özenle hazırladığımız TYT Sosyal nasıl fullenir? Kısa sürede TYT Sosyali bitir!

TYT Sosyal nasıl fullenir?

Sıkça Sorulan Sorular

TYT Sosyal, düzenli tekrar yapıp denemeler çözerek fulleyebileceğimiz bir sınavdır. Denemelerinizi çözdükten sonra eksik konu çalışmaları yapıp yanlış yaptığınız soruları mutlaka öğrenin. Denemelere ve konu tekrarına önemli ilgiyi gösterdiğimiz taktirde başarı kaçınılmaz olacaktır.

TYT Sosyal Bilimler sorularında; adayların Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanlarında genel durumu görebilme, yorumlama ve bu alanların temel ilkelerini bilme becerisi test edilir.

Konu anlatımlarına iyi çalışmak ve düzenli bir şekilde tekrar yapmak TYT Sosyal sınavında size çok büyük fayda sağlayacaktır. Konu anlatımlarını, konu anlatım kitaplarından çalışırken önemli bulduğunuz yerleri renkli kalemlerle üzerinden geçerek belirtmek bilgilerin hafızanızda daha kalıcı olmasını sağlar.